Cum sa faci un CV ca la carte si care sa cuprinda toate elementele
Cum sa faci un CV ca la carte si care sa cuprinda toate elementele

Cum sa faci un CV ca la carte si care sa cuprinda toate elementele


Vine o perioada cand toata lumea are nevoie de un CV pentru a se angaja, asa ca acesta trebuie sa te reprezinte si sa fie facut ca la carte. Iata cum sa faci un CV care sa cuprinda toate elementele de care ai nevoie.

Cum sa faci un CV ca la carte si care sa cuprinda toate elementele – Cuprins:

Ce este un CV (Curriculum Vitae)?

Pentru cei ce nu stiu, un CV (Curriculum Vitae) este un document care are menirea sa te prezinte, dar in acelasi timp sa iti prezinte si calificarile tale de specialitate viitorului tau angajator.

Scopul unui CV este sa iti prezinte calitatile, asa ca aloca suficient timp pentru a crea unul si nu te grabi cand il faci. CV-ul va vorbi in locul tau atunci cand il trimiti, asa ca nu trebuie sa te gandesti ca nimeni nu se va uita pe el si nu il va citi.

Majoritatea angajatorilor isi selecteaza candidatii pe baza CV-urilor pe care le primesc, asa ca poate fi singura ta sansa de a obtine locul de munca mult visat. Pentru a fi considerat un candidat serios nu va fi suficient sa ai calitatile pe care o companie le cauta, ci trebuie sa stii si cum sa ti le prezinti. Un CV este biletul tau de intrare intr-o companie la care ai visat.

Ce trebuie sa contina un CV facut ca la carte

Ei bine, CV-ul trebuie sa contina toate informatiile de care un angajator are nevoie, asa ca pentru a face acest lucru o sa iti aratam ce trebuie sa scrii in el.

In primul rand, trece datele de contact. Asigura-te ca le-ai scris corect, pentru ca vrei ca viitorul angajator sa te gaseasca usor. Ai grija si la adresa de email, daca nu ai una cu numele tau iti sugeram sa iti faci una, decat sa folosesti o adresa de genul $efulb@[email protected]

O companie vrea sa vada un candidat hotarat, asa ca scrie in CV-ul tau care este obiectivul tau de cariera sau tipul jobului pe care il doresti.

Fotografia pe care o pui in CV trebuie sa fie recenta si de tip portret. De asemenea, iti sugeram sa iti faci o fotografie intr-o vestimentatie office-casual si sa alegi un fundal de culoare neutra. Nu pune poze din cluburi, din parcuri sau poze cu copii.

Experienta este si ea un lucru cautat de mai toti angajatorii, asa ca da ai experienta in domeniu nu ar fi rau sa treci in CV si calitatile profesionale relevante pentru jobul la care aplici. Totodata, ar trebui sa treci si rezultatele obtinute la alte locuri de munca, pentru a arata ca esti o fire competenta. Daca nu ai experienta, iti sugeram sa scoti in evidenta perioadele in care ai facut practica, voluntariat sau internship.

Educatia este o sectiune din CV peste care nu vrei sa sari, iar daca ai diverse cursuri pe care le-ai facut, scrie-le si pe acestea in CV. Bineinteles, nu mai este nevoie sa iti spunem ca trebuie sa treci toate detaliile legate de liceul pe care l-ai urmat, facultatea sau masterul.

Alte informatii trebuie sa includa detalii despre limbile straine pe care le cunosti, spune daca ai permis de conducere sau alte abilitati sau competente profesionale. Si hobby-urile trebuie trecute in CV, insa nu exagera cu acestea.

Afla si cum se face un regulament de ordine interioara in 2020 sau cum sa scrii o cerere de demisie daca vrei sa-ti parasesti jobul.