Cum sa salvezi muraturile prea sarate si cum ar trebui sa procedezi daca le-ai adaugat prea multa sare din greseala. Ce ar trebui sa faci si ce sfaturi ne dau gospodinele pentru ca muraturile sa poata fi mancate fara probleme, iata ce trebuie sa stii!
Cum sa salvezi muraturile prea sarate. Metode de desarare

Cum sa salvezi muraturile prea sarate. In cazul in care ai adaugat prea multa sare din greseala sau ai pus muraturi pentru prima data si au iesit foarte sarate, ar trebui sa stii ca nu este un capat de lume, acestea pot fi salvate si o sa iti explicam in randurile ce urmeaza ce ar trebui sa faci.
Pentru borcanele cu muraturi de dimensiuni mai mici, cea mai simpla metoda va fi sa le scoti si sa le lasi in apa rece. Cu cat le lasi mai mult, cu atat va iesi mai multa sare din acestea, iar daca o sa le tai metoda va fi si mai rapida.
Ideal ar fi sa lasi muraturile sa stea in apa rece timp de 10-30 de minute, in functie de cat de sarate si cat de mari sunt. Bineinteles, trebuie sa le si gusti, iar atunci cand crezi ca sunt bune la gust, le poti pune inapoi.
Mare atentie! Nu lasa muraturile sa stea prea mult in apa pentru ca toata sarea va iesi din acestea si vor ramane fara gust. Tine minte acest lucru pentru ca este o greseala destul de des intalnita.
O alta metoda de a reduce cantitatea de sare din muraturi este sa scoti aproximativ jumatate din saramura, iar apoi sa adauci apa rece peste acestea. Lasa muraturile sa stea asa timp de cateva ore, iar apoi gusta-le pentru a te asigura ca totul este in regula.

Nu este indicat sa scoti prea multa saramura pentru ca sarea ajuta la conservare. Asadar, daca nu o sa mai fie foarte sarate exista riscul ca muraturile sa se strice mai repede sau sa se inmoaie.
In cazul in care muraturile sunt doar un pic sarate poti sa mai adaugi putin zahar pentru a balansa gustul. Acest lucru este valabil pentru muraturile puse in otet, nu si pentru cele din saramura.
Tot pentru muraturile puse in otet care au iesit prea sarate poti sa mai adaugi putin suc de lamaie sau otet pentru a reduce gustul sarat. O alternativa este sa mai adaugi ingrediente precum usturoi, marar, dar si alte mirodenii pentru a masca acel gust sarat.
Citeste si: Cat otet se pune la muraturi. Cum sa le pastrezi crocante si care sunt secretele
O solutie rapida pentru muraturile prea sarate este sa le clatesti foarte bine in apa rece inainte de a le manca. In acest mod, vei indeparta sarea de la suprafata acestora si este posibil ca aceast
Tine minte ca atunci cand pui muraturi in saramura trebuie sa utilizezi aproximativ 30-40 de grame de sare la fiecare litru de apa. Nu pune mai multa pentru ca muraturile o sa devina mult prea sarate si nu o sa poata fi mancate.
Totodata, este foarte important sa folosesti sare grunjoasa, nu sare iodata sau sarea de bucatarie. Aceasat contine iod si alti aditivi ce pot inmuia muraturile pentru ca elimina bacteriile responsabile cu fermentarea.



