De ce se tulbura apa de la gogosari. Afla care sunt posibilele cauze, dar si cum sa procedezi pentru ca muraturile sa nu se strice sau sa se inmoaie. Ce sfaturi ne dau gospodinele si care sunt secretele pentru a pune gogosarii la murat.
De ce se tulbura apa de la gogosari. Cum sa previi acest fenomen

De ce se tulbura apa de la gogosari. Daca si tu ai pus gogosari la murat si saramura in care acestia stau a inceput sa devina tulbure, o sa iti spunem ce ar trebui sa faci, dar mai ales ce greseli ar trebui evitate atunci cand ii pregatesti.
Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand pui muraturi este sa speli foarte bine borcanele sau butoiul. In caz contrar, bacteriile care se vor dezvolta in interiorul recipientelor vor inmuia muraturile si saramura va deveni tulbure.
Asadar, primul pas va fi sa speli borcanele sau butoiul cu detergent lichid de vase si apa calda. In cazul in care folosesti un butoi nou si acesta are acel miros de plastic specific, iti recomandam sa faci o pasta din bicarbonat de sodiu si apa pe care sa o aplici pe interiorul acestuia.
Las-o sa actioneze timp de 30 de minute sau o ora, dupa care freaca interiorul butoiului folosind o perie si apa calda pentru a il clati foarte bine. Desigur, nu uita nici de capace, pentru ca si acestea trebuie curatate!
Dupa ce te-ai asigurat ca recipientele in care pui muraturile sunt curate, ar trebui sa acorzi atentie atentie gogosarilor pe care ii cumperi. Acestia trebuie sa fie fermi la atingere, sa nu prezinte urme de lovituri sau mucegai, dar in acelasi timp sa nu fie stricati sau sa prezinte urme de boli. Ai nevoie de calitate pentru a obtine muraturi cu o textura ferma si crocanta.

Totodata, gogosarii trebuie curatati foarte bine inainte de a ii pune la murat, asa ca va trebui sa ii pui in apa rece timp de 30 de minute, dupa care sa ii iei pe fiecare la mana si sa indepartezi eventualele urme de pamant sau murdarie. Astfel, te asiguri ca saramura din borcane sau din butoi nu va deveni tulbure.
Pentru a rezista pe toata perioada iernii, muraturile au nevoie si de cantitatea potrivita de sare. Daca o sa pui prea putina, atunci este posibil ca acestea sa se inmoaie, asa ca este recomandat sa pui in jur de 30-40 de grame de sare la fiecare litru de apa.
In cazul in care pui gogosarii in otet, o sa ai nevoie de cantitati egale de apa si otet, cate o lingura de sare la fiecare litru de apa, dar in acelasi timp si 50 de grame de zahar pentru fiecare litru de otet pe care il utilizezi. Desigur, nu trebuie sa uiti nici de hrean, usturoi, boabe de piper si de mustar, dar si de frunzele de dafin.
Citeste si: Cu ce se poate inlocui hreanul la muraturi. Cum sa procedezi si care sunt alternativele
Radacina de hrean este foarte importanta pentru ca va opri dezvoltarea microorganismelor care pot inmuia muraturile, dar in acelasi timp le va mentine crocante. Nu sari peste acest ingredient foarte important!
Este foarte important sa folosesti sare grunjoasa pentru muraturi. Nu este indicat sa folosesti sarea de bucatarie sau sarea iodata deoarece aceasta contine iod si alti aditivi care pot inhiba dezvoltarea bacteriilor responsabile cu fermentarea muraturilor. Asadar, mare atentie pentru ca este foarte important!
La final, iti mai spunem ca o alta cauza pentru care saramura de la gogosari devine tulbure este apa de la robinet. Aceasta poate contine minerale ce pot tulbura saramura, asa ca este indicat sa o fierbi si abia apoi sa o utilizezi pentru muraturi.



