Ingrijirea lalelelor dupa inflorire. Cum sa o faci si care sunt pasii pe care sa ii urmezi
Ingrijirea lalelelor dupa inflorire. Cum sa o faci si care sunt pasii pe care sa ii urmezi

Ingrijirea lalelelor dupa inflorire. Cum sa o faci si care sunt pasii pe care sa ii urmezi


Ingrijirea lalelelor dupa inflorire. Cum sa ingrijesti plantele in mod corect dupa ce florile au inceput sa se usuce, dar si cum sa pastrezi bulbii si in ce perioada trebuie sa ii scoti din pamant. Iata ce trebuie sa stii, cum sa procedezi si care sunt pasii!

Ingrijirea lalelelor dupa inflorire. Cum sa o faci si care sunt pasii pe care sa ii urmezi – Cuprins:

Ingrijirea lalelelor dupa inflorire. Cum sa procedezi si cand se taie frunzele

Ingrijirea lalelelor dupa inflorire
Ingrijirea lalelelor dupa inflorire

Ingrijirea lalelelor dupa inflorire. Daca si tu ai lalele in curte, atunci trebuie neaparat sa stii cum sa le ingrijesti dupa ce florile incep sa se usuce. Nu de alta, dar daca nu urmezi pasii corecti, lalelele vor inflori mai putin sau vor avea flori mai mici in anii ce urmeaza.

Dupa cum bine stii, lalelele incep sa infloreasca la inceputul primaverii, insa dupa cateva saptamani florile incep sa se usuce. Ei bine, tijele florale trebuie sa le tai, pentru ca daca nu o sa faci asta atunci toate substantele nutritive ale plantei vor fi utilizate pentru producerea de seminte.

Daca o sa tai tijele florale, atunci toti nutrientii o sa se stocheze in bulbi, iar asta inseamna ca o sa te bucuri de flori mari si colorate in anii ce urmeaza. Asadar, este foarte important sa nu tai frunzele imediat dupa ce florile incep sa se usuce.

Frunzele plantelor o sa se usuce dupa aproximativ 4-6 saptamani de cand florile s-au uscat, asa ca trebuie doar sa astepti si sa lasi natura sa isi faca treaba. Abia cand frunzele incep sa se ingalbeneasca si sa se usuce le poti taia.

Bulbii se vor scoate din pamant cu ajutorul unei cazmale, insa tine minte ca acestia se afla de regula la o adancime de 10 centimetri. Lasa destul spatiu intre planta si locul unde bagi cazmaua in pamant pentru a nu taia din greseala bulbii, pentru ca daca o sa faci asta nu o sa ii mai poti utiliza.

Scoaterea bulbilor de lalele din pamant
Scoaterea bulbilor de lalele din pamant

Scutura excesul de pamant de pe bulbi, iar apoi lasa-i inveliti intr-un ziar timp de o saptamana pentru a se usca. De asemenea, trebuie sa ii pui intr-un loc unde nu exista lumina si temperatura este de aproximativ 15 grade Celsius.

Bulbii se pot pastra pana la toamna, cand ii poti planta din nou insa tine minte sa ii tratezi si cu un fungicid pentru a impiedica dezvoltarea mucegaiului. Daca acestia mucegaiesc nu o sa ii mai poti planta si trebuie sa ii arunci.

Citeste si: Cum sa pastrezi lalelele taiate, pentru mult timp. Cele mai bune metode

Plantarea de toamna a bulbilor se va face in lunile octombrie-noiembrie, insa inainte de venirea primului inghet. Asta inseamna ca trebuie sa urmaresti prognoza meteo si sa ii plantezi inainte ca temperaturile sa scada.

Totodata, daca bulbii sunt moi la atingere va trebui sa ii arunci pentru ca nu mai pot fi folositi. Planteaza doar bulbii tari, sanatosi si asta doar daca temperatura pe timpul noptii este cuprinsa intre 4 si 10 grade Celsius. Daca este mai cald, va trebui sa astepti ca temperaturile sa mai scada.

Mai mult, temperatura din sol trebuie sa fie mai mica de 15 grade Celsius. Adancimea la care se pun bulbii in pamant trebuie sa fie de 3 ori mai mare ca inaltimea acestora, asa ca daca un bulb are o inaltime de 4 cm atunci se va planta la o adancime de 12 cm. Distanta dintre bulbi trebuie sa fie de 5-10 cm, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 20 cm.