Ora potrivita sa bei cafea. Afla cand ar trebui sa bei cafeaua in timpul zilei, dar si cum sa o prepari in functie de preferinte. Care sunt metodele si ce avantaje prezinta fiecare. Iata ce trebuie sa stii pentru a savura o cafea aromata la tine acasa!
Ora potrivita sa bei cafea. In ce intervale ar trebui savurata cafeaua
Ora potrivita sa bei cafea. Daca si tu ti-a pus aceasta intrebare, cand este cel mai bine sa bei cafeaua in timpul zilei, o sa iti explicam care sunt acele intervale, dar si de ce ar trebui sa savurezi bautura preferata in acele momente.
De regula, alegem sa bem cafeaua dimineata sau in timpul orelor de munca, in functie de programul fiecaruia. Daca nu iti place sa bei cafeaua pe stomacul gol, poti alege sa bei cafeaua dupa mic dejun sau masa de pranz.
Conform expertilor, cafeaua se bea intre orele 9 si 11 dimineata, intre orele 14 si 16, dupa masa. Explicatia este destul de simpla: in aceste intervale orare, cortizolul sau hormonul stresului are cel mai mic nivel. Acesta are cel mai mic nivel intre orele 9 si 11 dimineata, intre 12 si 13, dar si intre orele 17:30 si 18:30.
Ideal ar fi sa eviti consumul de cafea seara, deoarece aceasta bautura contine cofeina si va stimula activitatea creierului. Mai mult, va stopa si starea de oboseala, asa ca mare atentie!
De asemenea, expertii nu recomanda sa bem cafea imediat dupa ce ne-am trezit, deoarece organismul trebuie hidratat. Daca inca nu stiai, cafeaua are efect diuretic, iar asta inseamna ca iti va deshidrata organismul. Primul lucru pe care ar trebui sa il faci cand te trezesti este sa bei un pahar cu apa. Bauta pe stomacul gol, cafeaua poate afecta mucoasa stomacului.
Cum sa prepari o cafea aromata
Acum ca stii care este ora potrivita sa bei cafea, o sa iti spunem si care sunt cele mai bune metode de preparare, dar si la ce trebuie sa acorzi atentie.
In primul rand, o sa ai nevoie de o cafea proaspat prajita, asa ca iti recomandam sa cumperi cafea boabe de la o prajitorie. Astfel, te asiguri ca ai cea mai proaspata cafea posibila.
Citeste si: Cum sa faci o cafea aromata. Ingrediente la care nu te-ai fi gandit!
Dupa aceea, asigura-te ca aceasta cafea este macinata corespunzator, in functie de metoda de preparare. Cafeaua se poate prepara la espressor, la un filtru de cafea, folosind presa franceza sau la ibric.
Totodata, va trebui sa te asiguri ca folosesti si cantitatile corecte de cafea. Ar trebui sa utilizezi 2 lingurite de cafea la 160-180 ml de apa, insa cantitatea poate fi reglata in functie de gusturile tale.
Si timpul de extractie este important. Cu cat este mai lung, cu atat cafeaua preparata de tine o sa fie mai tare si mai aromata. Asadar, va trebui sa testezi pentru a obtine bautura perfecta.
Desigur, cea mai buna cafea este fara zahar. Insa nu toata lumea o prefera in acest mod, asa ca poti adauga zahar, indulcitori, miere sau lapte.