De ce nu se incalzeste caloriferul pana jos. Cum sa rezolvi aceasta problema
De ce nu se incalzeste caloriferul pana jos. Cum sa rezolvi aceasta problema

De ce nu se incalzeste caloriferul pana jos. Cum sa rezolvi aceasta problema


De ce nu se incalzeste caloriferul pana jos. Afla care pot fi cauzele, dar mai ales cum sa rezolvi aceasta problema. Ce trebuie sa faci si de ce se intampla acest lucru, ce ar trebui sa verifici si care sunt pasii pe care sa ii urmezi.

De ce nu se incalzeste caloriferul pana jos. Cum sa rezolvi aceasta problema – Cuprins:

De ce nu se incalzeste caloriferul pana jos. Cum sa procedezi si ce trebuie sa verifici

De ce nu se incalzeste caloriferul pana jos
De ce nu se incalzeste caloriferul pana jos

De ce nu se incalzeste caloriferul pana jos. Daca si tu ai intampinat aceasta problema, atunci o sa iti spunem ce ar trebui sa verifici si care pot fi cauzele.

In primul rand, atunci cand dai drumul la centrala pentru prima data in sezonul rece, expertii ne recomanda sa aerisim caloriferele. Acesta poate fi un motiv pentru care caloriferele nu se incalzesc bine.

Aerul actioneaza ca si un izolator, iar agentul termic nu ajunge in tot interiorul caloriferului. Poti face asta folosind o cheie de aerisit sau un patent. Tot ce trebuie sa faci este sa desfaci aerisitorul caloriferului, sa astepti sa iasa tot aerul din calorifer timp de 10-20 de secunde, iar dupa aia sa inchizi aerisitorul.

Tine minte ca aerisirea caloriferelor o sa duca si la scaderea presiunii din centrala termica, asa ca cel mai probabil aceasta va intra in modul de avarie si se va opri. Asta inseamna ca va trebui sa o umpli din nou cu apa, insa trebuie sa faci asta cat timp este oprita. Presiunea ideala in centrala este de 1.5 bari.

Dupa ce ai rezolvat cu aerisirea caloriferelor, trebuie sa vorbim si despre reziduurile sau impuritatile care se acumuleaza in sistemul de incalzire. Practic, acestea se acumuleaza din cauza depunerilor de calcar ce au ca principala cauza apa dura, dar si din cauza apei murdare.

Presiunea in centrala
Presiunea in centrala

Totusi, acumularea va dura cativa ani, asa ca nu se va intampla peste noapte. Tine cont ca sistemul de incalzire ar trebui sa fie dotat cu filtre pentru a evita formarea depunerilor.

Depunerile pot afecta unul sau mai multe calorifere, asa ca verifica-le pe toate pentru a determina daca aceasta este problema ta. Se poate intampla ca doar un calorifer sa fie blocat de depunerile de calcar sau impuritati, insa nu este o regula.

Citeste si: Zgomot in calorifere. Cum sa il opresti si care sunt cauzele

Pentru deblocarea unui calorifer expertii recomanda sa adaugam inhibitori in sistemul de incalzire. Acestea sunt niste solutii care previn depunerile de calcar din calorifere sau coroziunea acestora.

Dupa ce ai facut asta, va trebui sa iei in considerare si montarea unui filtru anticalcar, daca nu ai deja asa ceva. Cu ajutorul acestuia vei putea preveni aparitia depunerilor de calcar sau murdarie in sistemul de incalzire.

Odata ce ai facut toti acesti pasi nu o sa mai ai probleme pe viitor cu incalzirea partiala a caloriferelor. Nu de alta, dar poate fi neplacut pe timp de iarna sa nu beneficiezi de caldura pe care o doresti.