Cu ce se curata aragazul de grasime. Cum sa faci asta in mod corect, fara sa zgarii suprafetele si care sunt cele mai eficiente solutii pe care sa le folosesti. Iata cum sa indepartezi petele si ce pasi sa urmezi.
Cu ce se curata aragazul de grasime. Cum sa procedezi si ce solutii sa folosesti
Cu ce se curata aragazul de grasime. Trebuie sa recunoastem faptul ca de fiecare data cand gatim, problema cea mai mare ramane sa curatam petele de grasime.
Este inevitabil sa nu murdarim si aragazul, insa daca folosesti solutiile potrivite o sa poti indeparta orice pata de arsura sau de grasime fara nicio problema. Iti recomandam sa nu folosesti solutii abrazive, deoarece acestea pot zgaria destul de tare suprafetele de metal.
Bineinteles, poti cumpara solutii scumpe din comert sau poti folosi o alternativa mai ieftina, dar si foarte eficienta. Iata cum trebuie sa procedezi.
Primul pas va fi sa astepti ca aragazul sa se raceasca inainte sa il poti curata. Nu de alta, dar te poti frige destul de tare, asa ca ia masurile necesare de protectie.
Apoi, o sa fie nevoie sa faci o solutie de curatare, iar pentru asta o sa ai nevoie de un recipent cu pulverizator in care trebuie sa pui 250 ml de otet alb, 250 ml de apa fierbinte sau calda si 1/2 de lingurita cu detergent lichid de vase.
Amesteca foarte bine solutia si apoi aplica pe toata suprafata aragazului. Las-o sa actioneze apoi timp de cateva minute, dupa care foloseste un burete moale pentru a curata petele. Nu folosi bureti abrazivi pentru ca o sa zgarii suprafata.
La final, sterge suprafata cu o laveta umeda si dupa aceea cu o carpa moale din microfibra. Totul ar trebui sa arate ca nou!
In cazul in care petele sunt mai greu de scos atunci poti folosi bicarbonatul de sodiu pentru a le curata. Presara bicarbonat pe deasupra suprafetelor murdare, iar apoi pune otet intr-un recipient cu pulverizator si aplica peste bicarbonat.
O sa aiba loc o reactie chimica ce va dizolva acele pete persistente de arsura sau de grasime, asa ca las-o sa actioneze. Dupa asta, inmoaie o carpa de microfibra in apa fierbinte si pune-o peste bicarbonat pana ce reactia chimica s-a terminat, las-o pentru aproximativ 15 minute.
Urmatorul pas va fi sa iei un burete moale cu care sa indepartezi petele de grasime si arsura. Poti folosi si o laveta moale pentru a curata suprafetele in totalitate, iar la final sterge cu o carpa din microfibra curata si uscata.
O alternativa la metodele de mai sus este sa folosesti detergent lichid de vase, bicarbonat de sodiu si otet alb. O sa mai ai nevoie si de un castron cu apa fierbinte.
Pune o lingurita cu detergent lichid in 500 ml de apa fierbinte, apoi folosind un burete moale curata urmele de grasime si resturile de mancare.
Dupa asta, presara bicarbonat de sodiu pe suprafetele murdare si dupa asta pulverizeaza putin otet. Acopera apoi suprafetele cu o carpa de microfibra si lasa otetul impreuna cu bicarbonatul de sodiu sa dizolve murdaria. La final, curata cu o laveta umeda si dupa aia cu o carpa din microfibra curata si uscata.
Citeste si: Cu ce se curata arsura de pe ceaune. Cum sa o faci in mod corect
Bineinteles, va fi nevoie sa cureti si grilajul aragazului, insa aici lucrurile sunt un pic mai simple. O sa fie nevoie sa scoti grilajul de pe aragaz, iar apoi sa il pui in chiuveta sau cel mai bine intr-un lighean cu apa calda.
Adauga in apa o lingurita cu detergent lichid de vase pentru fiecare 3 litri de apa si lasa grilajul la inmuiat timp de 15 minute sau timp de o ora daca nu l-ai curatat demult si este foarte murdar.
Urmatorul pas va fi sa cureti grilajul folosind un burete. Daca exista urme de mancare arsa, atunci iti recomandam sa faci o pasta din bicarbonat de sodiu si apa, iar apoi sa o lasi sa actioneze timp de 20 de minute. La final, clateste foarte bine cu apa calda.