Cand se da cu ceara la spalatorie auto. Cum sa o aplici si ce rol are
Cand se da cu ceara la spalatorie auto. Cum sa o aplici si ce rol are

Cand se da cu ceara la spalatorie auto. Cum sa o aplici si ce rol are


Cand se da cu ceara la spalatorie auto. Afla cum sa o aplici in mod corect, care sunt pasii pe care sa ii urmezi, dar mai ales ce rol are ceara in protectia automobilului. Iata ce trebuie sa stii pentru a iti ingriji masina.

Cand se da cu ceara la spalatorie auto. Cum sa o aplici si ce rol are – Cuprins:

Ce rol are ceara auto

Masina data cu ceara
Masina data cu ceara

Inainte sa stii cand se da cu ceara la spalatorie auto, ar trebui sa stii si ce rol are aceasta ceara pentru automobil si de ce ar fi indicat sa o folosesti si tu.

Ei bine, aceasta pelicula de ceara pe care o aplici la spalatorie iti va proteja caroseria masinii impotriva murdariei, a apei, a poluarii industriale sau a razelor UV.

Este cunoscut faptul ca drumurile sunt acoperite de praf, asa ca atunci cand ploua toate aceste particule pot ajunge pe masina ta. Aplicand ceara, suprafata vopsita a masinii devine hidrofoba, adica apa nu o sa stea deloc pe aceasta.

Pe langa faptul ca o protejeaza, ceara auto va oferi luciu vopselei si in acelasi timp va umple microzgarieturile sau micile imperfectiuni prezente pe caroseria masinii tale.

Cand se da cu ceara la spalatorie auto. Cum sa procedezi si care sunt pasii

Cand se da cu ceara la spalatorie auto
Cand se da cu ceara la spalatorie auto

Cand se da cu ceara la spalatorie auto. Ei bine, ceara se va aplica intotdeauna dupa ce masina a fost spalata foarte bine. In cazul in care obisnuiesti sa speli masina cu spuma activa, atunci ceara ara trebui aplicata o data la 30-45 de zile.

Totusi, trebui sa stii este nevoie ca masina sa fie foarte bine spalata. Asadar, primul pas va fi sa pulverizezi spuma activa pe toata suprafata caroseriei, iar apoi sa o lasi sa actioneze timp de un minut.

Expertii ne sfatuiesc sa aplicam spuma pe caroseria uscata, pentru ca daca o sa folosim jetul de apa pentru a indeparta stratul de murdarie nu facem decat sa producem mici zgarieturi.

Urmatorul pas va fi sa indepartezi stratul de spuma folosind apa osmozata. In cazul in care acea lance are si o perie in varf aceasta nu trebuie folosita pe caroseria masinii! Peria se poate utiliza doar la contraaripi sau sasiu si cel mult la motor. Nu o folosi nici pe jante, pentru ca risti sa le zgarii!

Masina lustruita
Masina lustruita

In cazul in care mai sunt urme de murdarie pe caroseria masinii, iti recomandam sa mai aplici un strat de spuma activa si apoi sa o cureti cu un burete special pentru automobile pentru a nu zgaria vopseaua.

Curatarea se va face incepand din partea de sus a masinii si continuand pana la praguri. Nu proceda invers pentru ca micile particule de murdarie se aduna in partea de jos a automobilului si atunci o sa zgarii toata caroseria. 

Citeste si: Cum sa intretii o masina corect. Ce trebuie schimbat si dupa cati kilometri

La final, clateste foarte foarte bine pana ce ai indepartat complet stratul de murdarie si spuma. Abia dupa asta, poti aplica un strat de ceara.

Dupa aplicarea stratului de ceara, va trebui sa astepti timp de 1-2 minute, iar apoi sa clatesti masina cu apa osmozata. Astfel, te asiguri ca nu o sa apara pete pe caroseria masinii.

La final, iti recomandam sa stergi masina foarte bine pentru ca pe stropii de apa va ajunge praful destul de repede, mai ales daca locuiesti intr-un oras supraaglomerat.