Haine scamosate. Cum sa le faci sa arate ca noi si de ce se scamoseaza
Haine scamosate. Cum sa le faci sa arate ca noi si de ce se scamoseaza

Haine scamosate. Cum sa le faci sa arate ca noi si de ce se scamoseaza


Haine scamosate. Afla cum sa le repari si cum sa le faci sa arate ca noi, dar mai ales de ce se scamoseaza. Care sunt cauzele si cum poti sa previi acest lucru pe viitor. Ce trebuie sa stii si cum sa procedezi!

Haine scamosate. Cum sa le faci sa arate ca noi si de ce se scamoseaza – Cuprins:

De ce se scamoseaza hainele si cum sa previi asta

Pulover scamosat
Pulover scamosat

De ce se scamoseaza hainele. Ei bine, daca si tu ai haine scamosate ar trebui sa stii ca frecarea este principala cauza ce duce la acest lucru.

Practic, frecarea materialului combinata cu spalarea duce la scamosarea hainelor. De regula, hainele se scamoseaza in zona subratului sau in zona manecilor. Bineinteles, daca obisnuiesti sa porti un rucsac sau o geanta hainele se pot scamosa si in zona umerilor.

De multe ori, primele zone care se vor scamosa vor fi cele din zona umerilor, asa ca pentru a preveni scamosarea hainelor ar trebui sa renunti la obiceiul de a purta rucsac sau ghiozdan. Cel putin nu cu acele haine!

Citeste si: De ce apar moliile in casa. Cum sa scapi de aceste insecte

Atunci cand speli hainele, iti sugeram sa folosesti un program cu viteza mica la masina de spalat, iar astfel te asiguri ca materialul nu se va strica atat de repede. Foloseste un ciclu de spalare pentru haine delicate.

Detergentul este iarasi foarte important, asa ca iti sugeram sa folosesti unul lichid pentru haine delicate, dar mai ales sa eviti folosirea inalbitorului sau a substantelor chimice dure.

Ideal ar fi sa folosesti o plasa de protectie pentru hainele delicate sau sa intorci hainele pe dos atunci cand le bagi la masina de spalat.

Totodata, hainele ar trebui calcate cu grija, nu ar trebui sa folosesti o temperatura prea mare la fierul de calcat si sa apesi foarte putin.

Daca obisnuiesti sa depozitezi hainele groase pe perioada sezonului cald, este recomanda sa le intorci pe dos. Astfel, chiar daca hainele se vor freca intre ele si se vor scamosa putin, aceste suprafete nu vor fi vizibile.

Haine scamosate. Cum sa le repari

Haine scamosate
Haine scamosate

Daca si tu ai haine scamosate, ar trebui sa stii cum sa le repari. Care sunt cele mai bune solutii si cum sa le repari rapid daca esti in graba.

Daca puloverul tau este scamosat foarte tare, atunci poti folosi un aparat electric pentru indepartarea scamelor, exact ca cel din imagine. Este extrem de simplu de utilizat si acesta va taia scamele de pe suprafata hainelor. Poti cumpara un astfel de aparat de pe Emag.ro.

Cea mai la indemana solutie atunci cand vine vorba de indepartarea scamelor este o forfecuta, spre exemplu una pe care o folosesti pentru a taia cuticulele. Bineinteles, aceasta este recomandata doar in cazul suprafetelor scamosate de mici dimensiuni.

O alta solutie pentru indepartarea scamelor este s folosesti un aparat de ras. Acesta functioneaza foarte bine, insa trebuie sa acorzi o atentie deosebita atunci cand tai scamele.

Daca scamele nu sunt foarte mari poti folosi o rola pentru scame. Acestea se vor lipi de rola si vor fi indepartate numaidecat, insa metoda functioneaza doar pentru hainele care nu sunt prea scamosate.