De ce scartaie parchetul. Cum sa scapi de zgomotele nedorite
De ce scartaie parchetul. Cum sa scapi de zgomotele nedorite

De ce scartaie parchetul. Cum sa scapi de zgomotele nedorite


De ce scartaie parchetul. Afla care sunt cauzele, dar mai ales cum sa scapi de zgomotele nedorite din casa ta. Ce trebuie sa stii si care sunt cele mai bune solutii pe care sa le folosesti.

De ce scartaie parchetul. Cum sa scapi de zgomotele nedorite – Cuprins:

De ce scartaie parchetul. Cum sa elimini aceasta problema

De ce scartaie parchetul
De ce scartaie parchetul

De ce scartaie parchetul. Ei bine, trebuie sa stii ca in unele conditii, scartaitul parchetului este ceva normal. Acest fenomen apare din cauza faptului ca parchetul se contracta sau expanda din cauza diferentelor de temperatura si de umiditate.

Tocmai de aceea, este recomandat sa se lase un spatiu de expansiune de 10 mm dupa ce ai montat parchetul in locuinta. Daca nu se va lasa acel spatiu, scandurile se vor freca unele de altele, iar podeaua se va misca atunci cand vei merge prin casa.

De asemenea, este foarte important sa lasi parchetul sa se aclimatizeze in incaparea in care urmeaza sa fie montat timp de minimum 48 de ore. Cu cat mai mult, cu atat mai bine.

Totusi, expertii spun ca scartaitul poate aparea in cazul unui parchet proaspat instalat. In acest caz, suntem sfatuiti sa ne inarmam cu rabdare, deoarece aclimatizarea poate dura pana la 12 luni si de regula parchetul trebuie sa treaca prin toate anotimpurile pana ce se va aseza cum trebuie.

Si daca tot am vorbit de anotimpuri, este posibil ca scartaitul sa apara in timpul sezonului rece. In aceasta perioada, caldura din locuinta combinata cu aerul uscat de afara poate cauza aparitia scartaitului din parchet. De indata ce temperatura va fi crescuta, scartaitul va disparea.

Higrometru
Higrometru

De vina mai poate fi si faptul ca pardoseala este uniforma, asa ca ia in considerare si acest aspect. In acest caz, problema se va remedia prin uniformizarea podelei. Pe scurt, ar trebui sa ridici parchetul, sa nivelezi podeaua si dupa aceea problemele vor disparea.

Scartaitul parchetului apare, de regula, din cauza umiditatii. Conform expertilor, 90% din cazurile in care pachetul scartaie se datoreaza umiditatii reduse din locuinta ta.

Iti recomandam sa cumperi un higrometru sau umidometru, pentru a putea masura umiditatea aerului din locuinta ta. Ideal este ca aceasta sa fie cuprinsa intre 30% si 60%. Poti cumpara un umidometru de pe Emag.ro.

Citeste si: Cum sa obtii un nivel optim de umiditate in casa, in functie de temperaturile exterioare

In cazul in care umiditatea din locuinta ta este sub nivelul de 30% iti recomandam sa folosesti un umidificator pentru a o creste. Astfel, scapi si de problema scartaitului din parchet, insa tine minte ca aceasta nu va disparea imediat, va fi nevoie de cateva zile.

O alta problema poate aparea din cauza umiditatii excesive. Drept urmare, parchetul se va umfla, iar asta inseamna ca vor aparea sunete ciudate atunci cand calci pe acesta.

In acest caz, parchetul va trebui demontat sau cu ajutorul unei dalte si a unui ciocan se vor taia unele scanduri de langa pereti pentru a ii permite sa se miste.