Cum sa scoti o cheie blocata in butuc la usa metalica. Cauze si solutii
Cum sa scoti o cheie blocata in butuc la usa metalica. Cauze si solutii

Cum sa scoti o cheie blocata in butuc la usa metalica. Cauze si solutii


Cheie blocata in butuc la usa metalica. Afla care sunt solutiile cele mai bune, dar si cum sa procedezi in cazul in care ti s-a blocat cheia in usa. Cand este nevoie sa chemi un specialist daca nu reusesti sa o scoti.

Cum sa scoti o cheie blocata in butuc la usa metalica. Cauze si solutii – Cuprins:

De ce se blocheaza cheia in usa si cum sa previi asta

Usa de apartament
Usa de apartament

Daca si tu te-ai lovit de o cheie blocata in butuc la usa metalica, ar trebui sa stii si care sunt cauzele. Nu de alta, dar este mai bine sa previi decat sa ti se intample.

In primul rand, de vina poate fi cheia, care este deterioarta sau uzata. Bineinteles, de vina poate fi fi butucul care ori s-a blocat ori a fost montat prost.

O alta cauza poate fi usa, care este deformata sau mecanismul din interiorul acesteia care poate fi defect. Dezavantajul este ca nu poti vedea acest mecanism, asa ca pentru asta o sa ai nevoie de un expert.

Totodata, trebuie sa fim atenti si la anumite zgomote sau indicii care sugereaza faptul ca exista o problema la usa sau la sistemul de inchidere al acesteia.

In cazul in care cheia se introduce greu in usa sau exista zgomote atunci cand o rotesti, ar fi bine sa chemi un expert sa arunce o privire pentru ca nu va mai dura mult si este posibil sa nu o mai poti deschide.

Daca atunci cand deschizi sau inchizi usa cu cheia si aceasta opune rezistenta, atunci exista posibilitatea ca sistemul de inchidere sa aiba ceva defect.

Poti preveni blocarea cheii in butuc daca folosesti un lubrifiant o data la ceva timp. Astfel, te asiguri ca si componentele de la interior functioneaza la parametri optimi si nu sunt fortati.

Cheie blocata in butuc la usa metalica. Cum sa o scoti cat mai usor

Cheie blocata in butuc la usa metalica
Cheie blocata in butuc la usa metalica

In cazul in care si tu ai o cheie blocata in butuc la usa metalica, atunci primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca aceasta nu se forteaza. Facand asta, o sa agravezi situatia si poti rupe cheia sau mai mult, poti strica butucul usii.

Primul lucru pe care trebuie sa il incerci la o cheie care s-a blocat in usa este sa lubrifiezi butucul. Iti recomandam sa folosesti lubrifiantul multifunctional WD40, pe care tot timpul ar trebui sa il ai in casa sau in lada cu scule.

Daca nu ai asa ceva la indemana alternativele sunt uleiul de masina, uleiul de gatit sau un alt spray lubrifiant. Acesta se va aplica in jurul cheii si in butuc, iar apoi lasa-l sa actioneze. Dupa asta, incearca sa misti din nou cheia pentru a o debloca.

Citeste si: Cum sa deschizi usa daca ai pierdut cheile de la casa

In cazul in care lubrifiantul nu a functionat, incearca sa scoti cheia cu un cleste. Va trebui sa tragi foarte usor si sa incerci sa misti cheia. Nu trage foarte tare pentru ca este posibil sa o rupi.

De multe ori, cheia poate fi scoasa daca este incalzita putin. Astfel, metalul se va dilata si cheia va iesi mai usor. Pentru a incalzi cheia poti folosi o bricheta, insa mare atentie sa nu te frigi atunci cand o atingi pentru ca va fi fierbinte.

Totusi, daca solutiile de mai sus nu au functionat, atunci este cazul sa chemi un expert. Un lacatus de poate ajuta si este mult mai rapid. La nevoie, acesta poate sa inlocuiasca si un butuc defect.