Cum sa tai trandafirii vara si cand se fac taierile
Cum sa tai trandafirii vara si cand se fac taierile

Cum sa tai trandafirii vara si cand se fac taierile


Cum sa tai trandafirii vara. Afla cand este necesar sa faci asta, dar si de ce trebuie taiati trandafirii in timpul sezonului caid. Iata ce trebuie sa stii pentru ca plantele din curtea ta sa infloreasca in continuare.

Cum sa tai trandafirii vara si cand se fac taierile – Cuprins:

Cum sa tai trandafirii vara si de ce este necesar sa faci asta

Cum sa tai trandafirii vara
Cum sa tai trandafirii vara

Daca si tu vrei sa stii cum sa tai trandafirii vara, afla ca aceasta operatiune poate fi facuta in doua moduri. O sa iti explicam ce trebuie sa faci si de ce trebuie sa ai grija de florile din curtea ta.

In primul rand, trebuie sa tai florile care s-au uscat sau care incep sa se ofileasca. In acest mod te asiguri ca plantele vor inflori din nou si nu isi vor folosi nutrientii pentru a isi dezvolta fructele.

Daca tufa are mai multe flori, atunci trebuie doar sa tai floarea trecuta, insa cu tot cu fruct. Bineinteles, florile ofilite sau uscate pot fi rupte cu usurinta, insa iti recomandam sa folosesti foarfeca pentru a nu provoca rani.

De asemenea, iti recomandam sa dezinfectezi foarfeca atunci cand tai florile de trandafiri pentru a nu favoriza raspandirea eventualelor boli.

Un alt tip de taieri ale trandafirilor pe timp de vara sunt taierile in verde. Acestea sunt mai ample si se pot face doar atunci cand toate florile tufei de trandafiri s-au trecut.

Va fi nevoie sa scurtezi ramurile la 4-5 noduri sau aproximativ 20 de centimetri pentru a favoriza circulatia aerului in interiorul tufei si pentru a tine la distanta bolile fungice.

Taierea ramurilor uscate
Taierea ramurilor uscate

Totodata, taie si ramurile care au crescut spre interiorul tufei sau care sunt uscate. Vrei ca aceasta sa fie aerisita si in acelasi timp sa arate bine.

Daca vei face aceste taieri de vara la trandafiri vei stimula si urmatoarea inflorire, ceea ce inseamna ca te vei bucura de florile plantelor pentru mai mult timp.

Nu uita ca tufele de trandafiri au nevoie si de apa pe timpul sezonului cald. Udarea se face dimineata, pentru ca temperatura pamantului este mai scazuta.

Citeste si: Boli la trandafiri. Cum sa le combati si ce tratamente folosesti

O tufa de trandafiri are nevoie de aproximativ 10 litri de apa pe saptamana, insa daca vrei sa scapi de grija udatului iti poti instala un sistem de irigare prin picurare si astfel te asiguri ca pamantul va fi in permanenta umed.

Tufele de trandafiri trebuie inspectate cu atentie pentru a observa din timp prezenta daunatorilor sau a bolilor. Afidele sunt printre cei mai intalniti daunatori la trandafiri, asa ca daca le observi aplica un tratament cu Mospilan 20 SG sau Actara.