De ce curge apa din aerul conditionat. Cum sa previi aceasta problema si care sunt cauzele
De ce curge apa din aerul conditionat. Cum sa previi aceasta problema si care sunt cauzele

De ce curge apa din aerul conditionat. Cum sa previi aceasta problema si care sunt cauzele


De ce curge apa din aerul conditionat. Cu toate ca este perfect normal sa apara condensul din cauza diferentei de temperatura, este posibil ca problema sa fie mult mai serioasa. Iata care sunt posibilele cauze, dar si ce solutii ai la indemana!

De ce curge apa din aerul conditionat. Cum sa previi aceasta problema si care sunt cauzele – Cuprins:

De ce curge apa din aerul conditionat. Cum sa previi aceste probleme

De ce curge apa din aparatul de aer conditionat
De ce curge apa din aparatul de aer conditionat

De ce curge apa din aerul conditionat. Dupa cum spunea, aici nu vorbim despre condensul aparut din cauza diferentelor de temperatura, ci despre scurgerile de apa de la unitatea interioara.

In cazul in care acestea apar, pot sa provoace pagube destul de insemnate pentru ca pot afecta mobilierul, parchetul sau chiar peretii. Iata ce trebuie sa stii si care sunt cauzele.

In primul rand, aceste scurgeri de apa in unitatea interioara a unui aparat de aer conditionat pot aparea daca unitatea exterioara nu este asezata orizontal. Orice inclinatie inseamna ca apa se va acumula in anumite zone si poate provoca acele scurgeri. Solutia va fi sa reglezi unghiul unitatii exterioare astfel incat aceasta sa fie asezata perfect orizontal.

Totodata, daca tava de colectare este plina sau defecta, atunci apa va depasi acel nivel si va curge din aparat. Solutia in acest caz este sa inlocuiesti tava de colectare a condensului, iar asta te poate costa cateva sute de lei, in functie de modelul de aer conditionat pe care il ai.

Picaturi de apa conducta aer conditionat
Picaturi de apa conducta aer conditionat

In cazul in care tava de colectare este in regula, atunci trebuie sa verifici si teava de golire. Aceasta este responsabila cu evacuarea apei rezultata din condens, iar daca este infundata asta insaemna ca se va acumula prea multa apa in tava si va da pe afara. Solutia va fi sa desfunzi acea teava de golire, o poti face manual sau cu ajutorul unui aparat cu aer comprimat.

De ce curge apa din aerul conditionat. Nu uita nici de filtrul de evacuare, deoarece si acesta se poate infunda din cauza murdariei sau din cauza aparitiei mucegaiului. Drept urmare, aparatul de aer conditionat nu va mai evacua apa si asta inseamna ca va curge. Solutia este destul de simpla in acest caz, va trebui sa cumperi o solutie speciala de curatare sau sa inlocuiesti acel filtru de evacuare.

Citeste si: Cum sa folosesti aerul conditionat in mod corect. Temperatura optima

Expertii recomanda curatarea acestor filtre in fiecare luna. In functie de modelul de aer conditionat pe care il ai, poti folosi o solutie speciala sau poti curata filtrul sub un jet de apa folosind putin detergent lichid de vase.

Cea mai mare problema poate aparea atunci cand exista probleme cu intreaga instalatie de evacuare a apei rezultate din condens. Aici mentionam posibile defectiuni aparute la pompe sau conducte. Solutia in acest caz va fi sa chemi un specialist care sa inspecteze cu atentia instalatia de aer conditionat.

Exista si posibilitatea ca aparatul de conditionat sa piarda freon. In acest caz, vaporizatorul unitatii interioare incepe sa inghete, iar gheata va depasi suprafata de colectare a apei. Drept urmare, apa se va prelinge pe carcasa unitatii interioare de aer conditionat. In acest caz, va fi nevoie sa apelezi la ajutorul unui expert.