Cum sa faci orez prajit cu ou in stil chinezesc. Afla de ce ingrediente ai nevoie, care este cea mai buna reteta si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a prepara acest fel de mancare asiatic. Dureaza doar 20 de minute!
- 500 g orez fiert
- 1 salota
- 5 catei de usturoi
- 1 ou
- 1 albus de ou
- 1 ceapa verde
- 1 ardei iute (optional)
- 2 linguri ulei de alune
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri ulei asiatic de susan
- ½ lingura monoglutamat de sodiu (optional)
Reteta orez prajit in stil chinezesc. Cum sa o prepari
Pentru a prepara celebra reteta de orez prajit in stil chinezesc, trebuie sa mentionam de la inceput ca o sa i nevoie de orez fiert cu o zi in urma. Asa folosesc bucatarii asiatici, asa ca asa ar trebui sa folosesti si tu.
Acest preparat se face folosind orezul rece, asadar tine-l la frigider inainte sa il utilizezi. Daca nu ai orez rece, atunci fierbe-l, lasa-l sa ajunga la temperatura camerei si apoi pune-l in congelator pentru 20 de minute.
Bineinteles, reteta include si putin monoglutamat de sodiu. Acest ingredient este optional, insa trebuie sa stii ca este des folosit in bucataria asiatica.
Totodata, mai poti imbunatati aceasta reteta folosind legume congelate. Adauga ce legume vrei si pe langa gust, preparatul tau o sa aiba si mai multa culoare.
Primul pas cu care trebuie sa incepi va fi sa bati oul intreg impreuna cu albusul de ou si sa lasi totul deoparte. Nu uita ca apoi sa toci marunt salota si usturoiul.
Urmatorul pas va fi sa incingi bine uleiul de alune la foc mediu intr-un wok sau o tigaie. Atunci cand incepe sa iasa fum, scurge excesul de ulei, iar apoi adauga ceapa si usturoiul.
Trage-le la tigaie timp de 3 minute si adauga oul batut. Amesteca foarte bine pana ce oul a devenit aproape solid si dupa aceea adauga orezul rece.
Acum este momentul sa adaugi si legumele congelate, asta daca vrei sa adaugi un plus de savoare sau de culoare preparatului tau.
Citeste si: Cum sa faci cel mai bun pilaf. 5 retete pe care iti va fi greu sa nu le repeti
Amesteca din nou foarte bine, iar atunci cand legumele incep sa se gateasca si orezul este bine incins adauga sosul de soia si uleiul asiatic de susan.
Urmatorul pas va fi sa presari monoglutamatul de sodiu (MSG) peste preparatul tau. Dupa cum spuneam, acesta este optional, insa nu uita ca in bucataria asiatica este un ingredient intalnit destul de des.
La final, adauga si ceapa verde tocata impreuna cu ardeiul iute tocat, asta daca iti place mancarea iute. Totul se mai trage la tigaie timp de aproximativ un minut, iar apoi reteta este gata si se poate servi!