Bait pentru carnea de porc. Afla cum sa il prepari pentru a face cele mai bune fripturi, de ce ingrediente ai nevoie, dar si care este cea mai buna reteta. Iata ce trebuie sa stii si cat timp se marineaza carnea.
- 1 kg carna de porc
- 50 ml vin alb sec
- 30 ml ulei de masline sau floarea soarelui
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 2-3 frunze de dafin
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2-3 ramuri de rozmarin
- 1 lingurita boia (optional)
Cum sa faci bait pentru carnea de porc. Cea mai buna reteta
Fie ca vorbim despre masa de sarbatori sau despre o masa cu familia in weekend, un bait pentru carnea de porc este absolut necesar pentru a pregati cea mai buna friptura. O sa iti explicam ce trebuie sa faci si cat timp se tine la marinat carnea.
In primul rand, trebuie sa stii ca nu trebuie sa marinezi carnea intr-o oala metalica sau alt recipient metalic, cel mai bine este sa utilizezi unul de plastic sau un castron din portelan.
Primul lucru cu care vei incepe va fi sa speli carnea foarte bine. Totodata, daca are prea multa grasime si vrei sa o cureti, o poti face la inceput.
Dupa ce ai pregatit carnea, pune-o in castronul in care urmeaza sa o marinezi. Peste aceasta vei adauga si condimentele, asa ca va trebui sa presari pe deasupra cimbrul uscat, sarea, piperul negru proaspat macinat, dar si o lingurita de boia daca iti place gustul.
Citeste si: Cum sa faci marinada pentru carnea de miel. Secrete bine de stiut!
Urmatorul pas cand prepari acest bait pentru carnea de porc va fi sa tai felii ceapa, iar apoi sa cureti cateii de usturoi. Dupa ce ai curatat si usturoiul, striveste-l sau taie-l feliute pentru a te asigura ca elibereaza aroma mai repede.
La final, adauga uleiul de masline sau de floarea soarelui, dar si vinul alb sec. Nu uita nici de crengutele de rozmarin, care sunt optionale, insa ofera o aroma subtila carnii.
Amesteca foarte bine carnea pentru ca ingredientele sa patrunda in aceasta, asa ca te vei opri atunci cand totul este omogenizat.
Castronul se va acoperi apoi cu o folie alimentara sau cu un capac, iar apoi va merge la frigider pentru 12 ore. Totusi, asigura-te ca in tot acest timp mai intorci carnea din cand in cand, pentru ca aromele sa o patrunda.
A doua zi, carnea de porc se poate pregati pe gratar, la tigaie sau la cuptor. Orice metoda vei alege va fi la fel de gustoasa!