Frittata cu cartofi. Afla cum sa faci acest preparatat italienesc, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a il pregati ca la carte. Ce trebuie sa stii si care este reteta!
- 8 oua
- 2 cartofi
- 200 g cascaval
- 20 g parmezan
- 3-4 felii de bacon
- 300 g mix legume (fasole verde, mazare, morcov etc.)
- 1 ardei gras
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 catel de usturoi
- ceapa verde (optional)
- sare
- piper negru proaspat macinat
Cum sa prepari frittata cu cartofi. Reteta si ingrediente
In cazul in care nu stiai, frittata este un preparat italienesc similar cu omleta sau celebrele “scrambled eggs”, dar care contine in plus si alte ingrediente precum carne, legume sau branzeturi.
Frittata inseamna prajit si se refera la faptul ca preparatul este prajit intr-o tigaie, exact ca atunci cand prepari omleta. Cu toate ca exista o multime de versiuni ale acestui preparat, astazi o sa iti aratam cum sa prepari frittata cu cartofi.
Inainte de a iti explica ce trebuie sa faci si cum sa faci acest preparat, mentionam faptul ca poti folosi orice fel de legume vrei, proaspete sau congelate. Pe langa legumele mentionate mai poti folosi ceapa, rosii ori sparanghel.
Totodata, in loc de cascaval poti folosi branza de oaie, branza de capra, telemea sau urda. Asadar, poti personaliza acest preparat dupa bunul plac. Bineinteles, poti adauga si ardei iute daca iti place.
Primul pas cu care incepi reteta va fi sa fierbi cartofii. Acestia vor fi gata atunci cand poti infige un cutit destul de usor. Nu ii fierbe mai mult de atat pentru ca se vor sfarama si vrei sa se mentina tari in preparatul tau.
Dupa ce s-au fiert, cartofii se scot si se pun in apa rece sau apa cu gheata. In acest fel, ii vei putea curata mult mai usor. Incearca aceasta metoda, daca inca nu o folosesti!
Urmatorul pas va fi sa spargi ouale si sa pui continutul intr-un castron mai incapator. Bate-le foarte bine folosind un tel sau o furculita, iar apoi adauga in castron cascavalul, parmezanul si patrunjelul tocat. Totul se amesteca foarte bine pana la omogenizare, dupa care adaugi sare si piper negru proaspat macinat.
Ardeiul gras (de preferat sa fie rosu) se taie pe lung, in felii subtiri. Dupa asta, trage ardeiul gras la tigaie in putin ulei de masline, iar apoi adauga usturoiul proaspat tocat marunt si bacon-ul taiat in bucati mici.
Mare atentie! Va trebui sa folosesti o tigaie sau o cratita pe care o poti baga la cuptor, pentru ca acesta este pasul final pe care va trebui sa il faci!
Citeste si: Cum sa prepari cele mai delicioase Oua Benedict fara efort
Amesteca foarte bine si apoi adauga restul de legume pe care le doresti in frittata cu cartofi. Daca folosesti legume congelate, le poti pune direct in tigaie, amestecand foarte bine. Daca folosesti legume proaspete, acestea se taie cubulete si se pun la tigaie.
Legumele se trag la tigaie timp de 5 minute, dupa care peste acestea se adauga cartofii taiati cubulete. Peste toate legumele se adauga apoi amestecul de oua pe care l-ai pregatit la inceput.
Urmatorul pas va fi sa bagi tigaia sau cratita pe care ai folosit-o la cuptorul preincalzit, la temperatura de 180 grade Celsius. Frittata se va gati in aproximativ 15 minute sau pana cand oul va fi gatit. O poti lasa si mai mult, daca vrei sa fie mai rumena la suprafata!