Reteta hamburger porc. Cum sa o prepari
Reteta hamburger porc. Cum sa o prepari

Reteta hamburger porc. Cum sa o prepari


Reteta hamburger porc. Afla cum sa faci acest preparat la tine acasa, care sunt ingredientele de care o sa ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii pentru a face un burger delicios la tine acasa.

Reteta hamburger porc. Cum sa o prepari – Cuprins:
Reteta hamburger porc. Cum sa o prepari
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2 burgeri
Ingrediente
Ingrediente hamburger de porc
  • 300 g carne de porc tocata
  • 4 felii bacon
  • 4 linguri sos Worcestershire
  • 2 chifle
  • 4 frunze de salata
  • 4 felii de rosii
  • 2 felii branza Cheddar (optional)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Reteta hamburger porc. Cum sa o prepari si de ce ingrediente ai nevoie

Reteta hamburger porc
Reteta hamburger porc

Reteta de hamburger de porc nu este atat de greu de preparat, asa ca o sa ai nevoie doar de o carne de calitate. Bineinteles, trebuie sa te asiguri ca ai si ingrediente de calitate daca vrei ca hamburgerul tau sa iasa selicios.

Primul lucru cu care incepi este sa amesteci carnea tocata de porc impreuna cu sosul Worcestershire, peste care mai adaugi sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust. Optional, poti sa mai adaugi si niste ceapa tocata, insa daca nu iti place poti renunta la acest ingredient.

Toata compozitia se amesteca pana la omogenizare, iar apoi castronul se acopera cu o folie alimentara si se lasa la frigider timp de 30 de minute. Acest pas este necesar pentru a te asigura ca toate condimentele vor fi absorbite de carnea de porc.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoate carnea din frigider si formeaza doua bile pe care ulterior le aplatizezi. Astfel, ai obtinut cele doua “chiftele” necesare pentru burgerul tau de porc.

Carne de burger la gatit
Carne de burger la gatit

Carnea de porc se poate face pe gratar sau pe o tigaie cu invelis de Teflon, pentru a nu se lipi. Totusi, daca o sa o faci pe tigaie ar trebui sa o ungi cu putin ulei inainte daca vrei sa obtii acea textura crocanta la suprafata.

Burgerii de porc se gatesc timp de 15 minute, insa asigura-te ca ii intorci la fiecare 5 minute pentru a se gati egal pe fiecare parte. Bineinteles, acestia vor fi gata cand carnea s-a rumenit.

Tot in tigaie va fi necesar sa prajesti si cele 4 felii de bacon. Acestea vor fi gata atunci cand devin crocante sau, daca nu iti place sa fie asa, le poti praji mai putin.

Citeste si: Reteta hamburger vita. Cum sa o prepari si care sunt ingredientele

Mai departe, o sa ai nevoie de 2 chifle, pe care le tai pe jumatate si le rumenesti un pic la interior. Poti folosi grasimea lasata de la carnea de porc in tigaie, pentru ca in acest fel vor prinde si un gust mai bun.

Urmatorul pas va fi sa montezi burgerii. Pune doua felii de salata peste care poti pune feliile de rosii, iar apoi carnea de porc. Mai departe, pune o felie de branza Cheddar pe deasupra si pe urma cate doua felii de bacon. Optional, mai poti adauga cateva felii de castraveti murati, niste inele de ceapa si mustar ori ketchup. Reteta este gata!