Cum sa faci pizza la tigaie cu aluat turnat
Cum sa faci pizza la tigaie cu aluat turnat

Cum sa faci pizza la tigaie cu aluat turnat


Pizza la tigaie cu aluat turnat. Afla cum sa prepari aceasta reteta la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a o pregati. Nu este deloc greu daca urmezi reteta pas cu pas.

Cum sa faci pizza la tigaie cu aluat turnat – Cuprins:
Cum sa faci pizza la tigaie cu aluat turnat
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1 pizza
Ingrediente
Ingrediente pizza la tigaie
  • 150 g faina
  • 150 g branza mozzarella
  • 140 g iaurt
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri sos de rosii
  • 1 lingurita praf de copt
  • salam pepperoni sau alt salam la alegere
  • sare

Pizza la tigaie cu aluat turnat. Cum sa o prepari, reteta si ingrediente

Pizza la tigaie cu aluat turnat
Pizza la tigaie cu aluat turnat

Daca si tu vrei sa prepari pizza la tigaie, ar fi bine sa iti spun de la bun inceput ca poti folosi ce topping, noi am mentionat doar salamul pepperoni. Insa daca iti place sa mananci o anumita pizza sau vrei ca aceasta sa contina anumite ingrediente, o poti prepara dupa gustul tau.

Primul lucru cu care incepi este sa amesteci intr-un castron faina cu praful de copt, cu oul, iaurtul si cu cele doua linguri cu ulei, de preferat ca acesta sa fie de masline. Apoi, amesteca foarte bine toate ingredientele, pana la omogenizare.

Sa nu te sperii daca aluatul este moale si se scurge dintr-o parte in alta, nu uita ca preparam o pizza cu aluat turnat! Asadar, urmatorul pas este sa ungi o tigaie cu putin ulei, iar apoi sa rastorni aluatul acolo.

Pentru a nivela aluatul iti recomandam sa folosesti o lingura. Dupa ce ai facut asta, trebuie sa pui si restul de ingrediente. In primul rand, incepi cu sosul de rosii care se pune peste aluat, dupa care acesta trebuie sa ajunga pe toata suprafata aluatului cu ajutorul unei linguri, exact cum ai vazut la marii maestri care prepara pizza.

Pizza cu ardei gras
Pizza cu ardei gras

Dupa asta, pune si cele 150 de grame de mozzarella, insa daca obisnuiesti sa mananci pizza cu mai multa branza, poti mari cantitatea dupa bunul plac. Bineinteles, mozzarella trebuie data prin razatoare, trebuie sa mentionam asta.

Urmatorul pas este sa pui feliile de salam pepperoni, iar acestea trebuie sa fie taiate subtire pentru a putea deveni crocante in timp ce pizza ta cu aluat turnat se gateste la tigaie.

Citeste si: Reteta hamburger pui. Cum sa il pregatesti si ce ingrediente sa folosesti

Tigaia se pune apoi la foc mic si se acopera cu un capac. Ideal ar fi sa folosesti un capac transparent pentru a vedea exact ce se intampla acolo.

Daca nu ai asa ceva, poti folosi un capac obisnuit insa nu il ridica de prea multe ori pentru ca risti ca pizza ta sa nu se gateasca la suprafata si cresti timpul de gatire.

Pizza ar trebui sa se coaca in aproximativ 20-25 de minute. Poti mari timpul daca vrei ca blatul sa fie mai crocant. Iarasi, in functie de gust.