Salata de icre de pastrav. Afla care este cea mai buna reteta, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa respecti pentru a obtine un preparat delicios. Iata ce trebuie sa stii!
- 200 g icre de pastrav
- 200 ml ulei
- 100 ml lapte
- 100 g miez de paine
- 50 ml zeama de lamaie
- 1 ceapa
- 1-2 linguri apa minerala
Reteta salata de icre de pastrav. Cum sa le pregatesti
Cu toate ca multi dintre noi prepara icrele de crap, trebuie sa stii ca poti obtine un preparat delicios atunci cand pregatesti salata de icre de pastrav.
Primul lucru cu care incepi, va fi sa tai ceapa marunt si dupa aceea sa presari un pic de sare pe deasupra. Acest lucru este necesar pentru ca ceapa sa isi lase zeama.
Intre timp, miezul de paine se pune intr-un bol si se inmoaie in lapte rece. Asigura-te ca miezul este acoperit in totalitate de lapte si lasa-l acolo la inmuiat.
Urmatorul pas va fi sa amesteci icrele cu restul ingredientelor. Folosind un mixer, adauga icrele de pastrav, miezul de paine stors foarte bine si incepi sa amesteci la viteza mare.
Treptat, adauga ulei ca atunci cand prepari maioneza, insa alterneaza cu zeama de lamaie. La final, cand totul s-a transformat intr-o crema, adauga sare dupa gust. Optional, poti pune si un pic de piper alb macinat.
Citeste si: Cum sa faci cea mai delicioasa salata de icre cu gris
Salata de icre este aproape gata, insa mai ai doua ingrediente importante. Pune 2 linguri de apa minerala si ceapa tocata marunt, iar apoi amesteca foarte bine pana la omogenizare.
Daca ai cumparat mai multe icre de pastrav sau pestele pe care l-ai cumparat a avut foarte multe icre, ar fi bine sa stii ca acestea se pot pastra la frigider.
Primul pas va fi sa speli icrele de pastrav folosind o strecuratoare si jet de apa rece. Dupa ce ai terminat, scurge-le foarte bine si pregateste un borcan in care sa le pui.
Icrele se vor pune in felul urmator. Mai intai, pui un strat de icre dupa care un strat de sare si tot asa pana ce le pui pe toate. Pe deasupra va fi necesar sa pui un strat de ulei, pentru a te asigura ca le conservi in mod corect.
Borcanul cu icre se pune dupa aceea in frigider, unde se poate pastra timp de cateva luni fara nicio problema. Atunci cand le scoti pentru a le folosi, asigura-te ca le speli foarte bine pentru a indeparta sarea.