Reteta salam de biscuiti. Afla cum sa il prepari dupa reteta veche, de ce ingrediente ai nevoie, dar si cum sa obtii gustul de alta data. Iata ce trebuie sa stii pentru a face acest desert de altadata.
- 500 g biscuiti
- 100 g zahar
- 200 g unt
- 200 ml lapte
- 60 g cacao
- 100 g stafide
- 150 g nuca prajita si macinata
- 150 g rahat
- esenta de rom
Reteta salam de biscuiti. Cum sa il faci si care sunt pasii
Sa prepari reteta de salam de biscuiti nu este deloc greu, asa ca pentru inceput vom pune laptele la fiert intr-o oala. Dupa ce laptele a inceput sa fiarba, adaugam zaharul si apoi amestecam foarte bine pentru ca acesta sa se dizolve.
Urmatorul pas este sa adaugam untul si sa amestecam foarte bine pana ce se dizolva, iar apoi sa punem stafidele si cacaua. Amesteca foarte bine si adauga apoi o lingurita cu esenta de rom.
In cazul in care nu iti place gustul de rom, trebuie sa stii ca poti renunta la acest ingredient. Daca nu ai acest ingredient prin casa si vrei neaparat sa simti aroma in desert, poti folosi o lingura cu rom.
Dupa ce ai amestecat totul bine, lasa compozitia sa se raceasca putin. Intre timp, trebuie sa prajesti miezul de nuca si apoi sa o dai prin masina de tocat pentru a o macina.
Nuca se adauga in compozitia pe care ai lasat-o mai devreme la racit, amestecand in mod constant. Dupa ce ai incorporat nuca in acel sos de ciocolata, este momentul sa adaugi si biscuitii maruntiti. Pune putin cate putin, pana ce compozitia devine omogena.
Reteta de salam de biscuiti este aproape gata, asa ca punem si rahatul, iar apoi amestecam foarte bine. Trebuie sa mentionam ca rahatul se taie in bucatele mai mici pentru a se incorpora foarte bine in compozitie.
Citeste si: Reteta profiterol. Cum sa faci desertul copilariei
Urmatorul pas este sa imparti compozitia in doua, iar apoi sa o pui pe fiecare in parte pe o folie alimentara. La final, ruleaza folia si strange-o cat poti de tare pentru a ii da o forma rotunda. Strange bucatile de folie de la capete si da-o forma de salam.
Dupa ce ai terminat cu pasii de mai sus, salamul de biscuiti se pune la frigider unde trebuie sa stea timp de 12 ore sau peste noapte. Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna si sa te bucuri din plin de acest desert de altadata!