Cum sa prepari gogosi pufoase umplute cu ciocolata. Gogosile umplute sunt un desert ideal pe care il gasesti la mesele francezilor, dar si pe care americanii le adora. Reteta este una simpla si usor de facut. Trebuie sa stiti ca aveti nevoie de o seringa de patiserie sa puteti umple gogoasa. Daca alegeti sa umpleti cu gem trebuie sa fie unul mai putin dens, fara fructe.
- 1 buc. plic drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
- 3 buc. galbenus de ou
- 1 buc. ou
- 300 gr faina
- 120 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 40 gr unt
- 1 praf sare
- 1 buc. esenta de vanilie sau un plic de zahar vanilat
- ulei pentru prajit
- zahar pudra
- Nutella
Cum sa prepari gogosi umplute cu ciocolata
Vom pune laptele pe foc sa se incalzeasca (sa nu fie fierbinte) dupa care adaugam drojdia uscata si amestecam bine. Daca folositi drojdie prospata, atunci o frecati cu putin zahar dupa care puneti laptele peste si continuati sa amestecati. Apoi lasati drojdia sa se linisteasca si treceti la urmatorul pas.
Intr-un vas incapator vom pune untul si il vom freca cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de vanilie, praful de sare si oul intreg si le batem bine. Vom pune treptat si laptele in care am dizolvat drojdia si le omogenizam.
Un ultim pas, sa adaugam faina, in ploaie pana o incorporam pe toata. Daca folositi robotul de bucatarie, lasati sa amestece coca pana capata o consistenta elastica si supla. In cazul in care framantati cu mainile, va trebui sa o faceti pret de 15 minute pana cand aluatul devine elastic.
Daca inca este moale, puneti coca pe blatul infainat si il mai framantati pana veti obtine consistenta dorita.
Dati o forma de bila aluatului, apoi puneti-l intr-un vas mai inalt, acoperiti-l cu un servet de bucatarie si puneti-l intr-un loc calduros. Lasati-l timp de o ora sa isi dubleze volumul (cel putin dublu).
Dupa ce aluatul a crescut suficient de mult, puneti-l pe blatul infainat si intindeti-l intr-o foaie groasa de 1.5 – 2 cm. Cu ajutorul unei cani cu gura mai larga sa a unui pahar, decupati coca in gogosi percet rotunde.
Puneti cercurile pe o tava si lasati-le 15 – 20 minute sa isi dubleze volumul. La final veti ramane cu coca decupata. Nu trebuie sa o aruncati, ci sa o framantati bine, apoil lasati-o sa creasca ale 15 minute si repetati procedeul cu paharul/cana pana cand nu va mai ramane aluat.
Cum sa prajesti si sa umpli gogosile
Dupa ce au crescut suficient de mult gogosile, e timpul sa le prajim in ulei. Vom pune o cratita pe foc sau o tigaie cu peretii mai inalti punem ulei din abundenta si il lasam sa se incalzeasca.
Vom lua rand pe rand gogosile si le vom praji 2 minute pe fiecare parte, cat sa prinda o culore frumoasa, aurie. Aveti grija sa nu le uitati pe foc sa le ardeti. Cand au fost prajite suuficient, vom scoate gogosile intr-un vas acoperit cu servetele absorbante apoi le lasam sa se raceasca.
Citeste si: Cum sa faci cei mai pufosi papanasi cu branza de vaci
Cum sa umpli gogosile. Dupa ce s-au scurs de surplusul de ulei si s-au racit, trecem la umplerea gogosilor. Pentru asta avem nevoie de o seringa pe patiserie. Daca ati optat pentru gem, aveti grija sa aiba o consistenta mai fluida si sa nu contina fructe.
Daca preferati crema ce ciocolata, aceasta trebuie sa fie mai topita, la temperatura camerei. In cazul in care crema de ciocolata este prea tare, puteti sa puneti o oala cu apa la incalzit si introduceti borcanul cu capacul pus in apa infierbantata. Lasati-l acolo cateva minute pana se va topi suficient de mult.
Dupa ce ati umplut seringa cu umplutura dorita, intepati gogoasa in lateral si, cu mare grija, impingeti continutul. Asezati gogosile umplute pe o tava si apoi pudrati-le cu zahar vanilat din abundenta. Sunt delicioase reci, la micul dejun, cu o cana de cafea sau de ceai. Pofta buna!