Reteta de papricas de vita. Cum se prepara si de ce ingrediente ai nevoie
Reteta de papricas de vita. Cum se prepara si de ce ingrediente ai nevoie

Reteta de papricas de vita. Cum sa prepari si de ce ingrediente ai nevoie


Daca vrei sa incerci o reteta autentica de papricas de vita, atunci ai ajuns unde trebuie. Iata cum se prepara si de ce ingrediente ai nevoie pentru a face acest fel de mancare traditional din Ungaria.

Reteta de papricas de vita. Cum sa prepari si de ce ingrediente ai nevoie – Cuprins:
Papricas de vita
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Ungureasca
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingrediente papricas de vita
  • 1 kg carne de vita
  • 2 buc. ceapa
  • 5 buc. catei de usturoi
  • 2 buc. morcovi
  • 1 buc. rosie
  • ½ buc. ardei rosu
  • 40 gr paprika
  • sare
  • 2 linguri chimen
  • 100 gr untura de porc
  • patrunjel verde

Cum sa faci papricas de vita

Papricas de vita
Papricas de vita

Primul pas in a prepara acest fel de mancare este sa curatam si sa spalam legumele. Dupa aceea, le tocam marunt. Intr-o tigaie adanca, se pune untura de porc, iar apoi se prajeste carnea pe toate partile.

Adaugati sarea si chimenul. Dupa ce apa se evapora, adaugati legumele si amestecati foarte bine. Lasati totul la foc mic si acoperiti tigaia cu un capac.

Atunci cand totul incepe sa se rumeneasca, este momentul cand adaugam apa. Se lasa in jur de o ora la fiert, dar asigurati-va ca o amestecati periodic.

Dupa ce apa a scazut complet, se adauga paprika (dulce sau in combinatie cu iute, dupa preferinte). Amestecati foarte bine si mai adaugati apa. Lasati inca o ora la foc mic, sub capac.

Papricasul cu carne de vita este gata. La final, trebuie sa mai adaugati niste patrunjel verde tocat, pe care il presarati pe deasupra.

Ceaun pe foc
Ceaun pe foc

La aceasta reteta se mai pot adauga ciuperci sau puteti incerca si galuste. Pentru a face galustele, aveti nevoie de un ou, 40 g unt si 80 g faina. Amestecati oul cu untul moale si faina. Dupa aceea, cu ajutorul unei lingurite, formati in jur de 15-20 de galuste pe care le puneti intr-o oala cu apa clocotita.

Galustele se vor fierbe timp de 10 minute, pana devin moi, iar apoi se scot, se baga sub jet de apa rece, iar apoi se lasa la scurs. Le mai puteti fierbe si direct in sosul mancarii. In cazul in care alegeti sa le fierbeti separat, este necesar sa mai lasati papricasul la foc mic, timp de 10 minute.

Citeste si: Cum sa faci gulas unguresc cu carne de porc. Cea mai buna reteta!

Galustele pe care le adaugati trebuie sa aiba timp sa isi traga din acel sos delicios. Nu uitati ca si paprika pe care o folositi trebuie sa fie de calitate superioara, adica macinata doar din pulpa ardeilor rosii si sa nu contina cotoare sau seminte.

In cazul in care vreti sa sariti peste galustele de faina, puteti folosi paste simple, orez sau cartofi natur cu unt si patrunjel.