Cum sa dezinfectezi matura din casa ta. Daca nu in fiecare zi, la fiecare cateva zile macar obisnuim sa maturam prin casa. Resturi alimentare, firmituri de la paine, blana animalelor de companie, praf, murdarie adupa pe talpile adidasilor cu care ne plimbam pe afara si asa mai departe – pe toate trebuie sa le indepartam din locuinta in care traim.
Te-ai gandit vreodata cat de multe bacterii ajung in matura cu care cureti casa si cat de usor se imprastie mai apoi prin toata casa? E o intrebare care iti da de gandit, nu-i asa?! Asadar, intrebarea finala nu poate fi decat una singura: cum sa dezinfectezi corect matura din casa? Uite cateva trucuri pe care le poti folosi si tu!
De ce trebuie sa dezinfectezi matura?
Inainte sa trecem la treaba, poate ca esti tentat sa spui ca matura oricum se inlocuieste destul de des, tocmai din acest motiv. Ei bine, da, sa spunem ca schimbi matura la fiecare cateva saptamani, dar chiar si asa tot nu am putea sa spunem ca este de ajuns.
In plus, in loc sa o schimbam atat de des si sa cheltuim bani pe produse noi, putem avea grija de matura astfel incat sa ne folosim de ea pentru mai mult timp. Trebuie numai sa o curatam si sa o dezinfectam mereu si apoi o vom putea folosi fara grija ca imprastiem bacteriile adunate prin toata casa!Â
Revenind acum la intrebarea de la care a pornit aceasta discutie, avem pentru tine o recomandare extrem de simpla si de usor de pus in practica prin care poti prelungi durata de viata a acestui obiect casnic care nu lipseste din nicio gospodarie mai mica sau mai mare.
Mai exact, vorbim despre un truc pentru care vei avea nevoie de un singur ingredient – o lamaie. Hai sa aflam impreuna despre ce este vorba si cum poti pune in aplicare si tu aceasta solutie miraculoasa!Â
Cum sa dezinfectezi matura din casa ta
In primul si primul rand, trebuie sa stii ca este bine sa cureti frecvent matura, frecand suprafata ei flexibila de un perete mai dur pentru a te asigura ca nu mai exista resturi mai mari printre periile ei. Daca periile s-au intarit deja sau daca vrei sa eviti acest lucru, poti apela cu incredere la lamaia despre care aminteam mai devreme.
Mai exact, nu este nevoie decat sa torni putin suc de lamaie fierbinte pentru a inmuia partea de plastic. Apoi, clateste-o si las-o sa se usuce. Vei observa in scurt timp ca perii vor fi din nou mult mai moi. Dar nu asta e cel mai important, ci faptul ca scapi de bacterii!Â
Mai departe, si bicarbonatul de sodiu se poate dovedi o solutie extrem de buna atunci cand vine vorba despre curatarea si dezinfectarea maturii. Asadar, spala peria cel putin o data la trei luni cu bicarbonat de sodiu si apa calda! Apoi, las-o sa se usuce astfel incat sa nu gazduiasca niciun fel de ciuperca si nici sa nu inceapa sa se formeze mucegaiul.
Citeste si: Cum sa cureti si sa dezinfectezi un burete de vase, cel mai murdar obiect din bucataria ta
Tot pentru a o curata, poti pune peria intr-o galeata plina cu apa calda si sapun. Trebuie sa o lasi asa la inmuiat pentru cel putin 30 de minute. In timp ce matura se inmoaie, poti curata manerul cu un dezinfectant de calitate.
Dupa ce au trecut cel putin 30 de minute, clateste matura si pune-o la uscat cu perii in sus. Poti sa faci asta atat cu maturile cu peri naturali, cat si cu maturile cu peri sintetici.Â
Sfatul specialistilor in curatenie este acela de a avea o matura pentru fiecare zona a locuintei. Astfel, nu vom aduce bacterii si mizerie din baie in bucatarie sau din balcon in dormitor. Spre exemplu, este foarte important sa avem o perie speciala pentru baie, pe care sa o folosim numai acolo.