Cum sa devii manichiurista. Abilitati necesare, cursuri de formare, salariu
Cum sa devii manichiurista. Abilitati necesare, cursuri de formare, salariu

Cum sa devii manichiurista. Abilitati necesare, cursuri de formare, salariu


Manichiurista realizeaza servicii de ingrijire a unghiilor si tegumentelor mainilor si picioarelor prin folosirea de tehnici, instrumente si produse menita sa intretina si sa imbunatateasca aspectul acestora.

Cum sa devii manichiurista. Abilitati necesare, cursuri de formare, salariu – Cuprins:

Ce face o manichiurista

Manichiura
Manichiura

Asa cum am spus, in esenta, profesia asta este dedicata ingrijirii unghiilor. Concret, manichiurista va curata unghiile cu apa si sapun, va indeparta lacul de pe unghii si va da o forma unghiilor, cu ajutorul foarfecelor si a pilelor.

Tot manichiurista va aplica diferite tratamente la nivelul unghiei sau la nivelul cuticulelor si va finisa aspectul unghiei prin aplicarea unui lac incolor sau colorat. Acum, acest domeniu este ceva mai vast decat era in trecut si din acest motiv, in sarcina manichiuristei poate intra aplicarea unui lac semipermanent sau a unghiilor de gel sau acril, in functie de dorinta clientei.

Manichiuriusta va oferi sfaturi de inghijire clientelor ei si se va asigura ca atmosfera din salon este una cat de poate de relaxanta si placuta.

Citeste si: Cum sa devii psihoterapeut. Abilitati, studii necesare, salariu

De cele mai multe ori, vizita la un astfel de salon implica si tratamente precum indepartarea tesutului mort, masajul mainilor si aplicarea de tratamente care sa catifeleze tesuturile. In plus, manichiurista va aplica diverse tratamente pentru a creste rezistenta si elasticitatea pielii si a unghiei, iar aceste tratamente se refera fie la impachetari, fie la aplicarea de diverse creme si lotiuni.

Este in sarcina manichiuristei sa respecte normele de securitate si siguranta in munca, mai ales daca utilizeaza instrumente racordate la curent electric. Tot ea se asigura ca sunt respectate normele sanitare si de igiena, dar si ca instrumentarul folosit este curatat si dezinfectat corespunzator.

Abilitati necesare

Unghii false
Unghii false

Comunicarea este cheia si in aceasta profesie. Asadar, manichiurista trebuie sa isi dezvolte abilitatile de comunicare pentru a atrage si a mentine clientii la salon. Este necesara si multa rabdare pentru ca multi dintre clienti pot fi personalitati cu care se relationeaza mai greu.

Apoi, sunt utile o foarte buna dexteritate manuala,  si o si mai buna motricitate final a degetelor.

Nu lipsesc aptitudinile senzoriale, acuitatea vizuala foarte buna, ceva simt artistic si discriminare cromatica, dar si rezistenta fizica la efort.

Este extrem de important ca profesionistul din acest domeniu sa cunoasca cele mai noi tendite, dar si cele mai bune produse nou aparute in piata. La fel, sunt importante cunostintele legate de noile tehnici, dar si aparatura nou aparuta sau in continua perfectionare.

Cursuri de formare manichiurista

Cursuri manichiura
Cursuri manichiura

Profesia de manichiurista este asociata studiilor medii, ceea ce inseamna ca pentru a urma o astfel de specializare liceul este suficient.

Este important ca pentru a te califica in aceasta profesie sa urmezi cursurile unui furnizor de formare in domeniu, un furnizor care sa fie acreditat de institutiile statului si care, la absolvirea cursurilor sa iti ofere un certificat, o diploma care sa iti permita sa lucrezi cu norme legale in acest domeniu.

Desigur, dupa finalizarea studiilor de baza, in care vei dobandi notiunile elementare din domeniu si vei invata cum sa folosesti instrumentarul si aparatura specifice, este indicat sa incepi sa lucrezi pentru a capata experienta.

Desigur, la fel de important este sa te pregatesti in permanenta si iti recomand sa urmezi supraspecializari sau sa mergi la cursuri si ateliere pe care oamenii cu nume si experienta din acest domeniu le sustin in orasul tau sau in apropiere.

Este important sa cunosti noile tendinta, dar si produsele care apar noi si pe care le poti achizitiona atat pentru a-ti usura munca, dar si pentru a spori confortul si satisfactia clientelor tale.

Cat castiga o manichiurista. Ce salariu are

Manichiurista
Manichiurista

Depinde foarte mult de orasul in care lucreaza, dar si de zona si de experienta pe care o are.

Desigur, daca esti la inceput de drum si te angajezi la un salon, atunci sunt sanse foarte mici sa treci de salariul minim pe economie. La acesti bani se mai adauga micile atentii lasate de clientele multumite, dar si banii pe care ii poti face in afara orelor de program.

Am gasit surse online care spun ca veniturile nete ale unei manichiuriste pot trece usor de 3.000 de lei, chiar 5.000 de lei lunar daca vorbim de Bucuresti sau de marile orase, in general.

Trebuie sa stii ca este un domeniu in care concurenta este destul de mare, iar mentinerea pe piata nu este la indemana oricui.