Cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta
Cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta

Cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta


Cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta. Ce trebuie sa iei in considerare pentru a te asigura ca vei avea confortul termic necesar pe toata durata sezonului rece. Bineinteles, aducem in discutie si bugetul necesar, dar si cheltuielile lunare.

Cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta – Cuprin:

Cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta si ce sa iei in considerare

Cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta
Cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta

Cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta. In cazul in care vrei sa te muti intr-o casa noua si e timpul sa alegi sursa de caldura, o sa iti explicam si cum sa faci acest lucru si ce trebuie sa iei in considerare. Care este solutia potrivita pentru tine, in functie de costuri.

Inainte sa alegi sursa de caldura pentru noua ta casa trebuie sa iei in considerare suprafata pe care vrei sa o incalzesti, cheltuielile pe care trebuie sa le faci inainte de a instala totul, cheltuielile pentru intretinere, dar si tipul de combustibil pe care urmeaza sa il folosesti.

Cea mai populara metoda de a incalzi o locuinta este sa folosesti o centrala termica pe gaze. Pretul de achizitie este unul rezonabil, insa poate creste in functie de modelul centralei pe care vrei sa o cumperi.

Avantajul unei centrale termice pe gaz este ca aceasta poate fi instalata destul de repede, insa trebuie sa stii ca este nevoie ca locuinta sa fie racordata la reteaua de gaze naturale. Asadar, mare atentie la acest aspect atunci cand faci alegerea.

Centrala termica pe lemne
Centrala termica pe lemne

In cazul in care locuinta nu este racordata la reteaua de gaze naturale, atunci ar fi bine sa iei in considerare o centrala termica pe lemne. Aceasta functioneaza dupa acelasi principiu ca si cea pe gaze naturale, iar diferenta ramane combustibilul folosit.

Desigur, costul lemnelor ramane o problema, deoarece acestea pot sa fie scumpe si trebuie sa ai un loc de depozitare pentru a le mentine perfect uscate. Poti lua in considerare si utilizarea unor peleti, insa iarasi intervin costurile. Trebuie sa intelegi cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta, in mod corect.

Citeste si: Cum sa folosesti centrala termica pentru a reduce consumul de gaze

Nu uita nici de costurile legate de mentenanta centralei, pentru ca aceasta trebuie sa fie curatata in mod constant. Mai mult, trebuie sa te asiguri ca centrala are mereu lemne si ca focul este aprins. Asadar, aceasta vine si cu cateva dezavantaje.

Centrala termica electrica reprezinta o alta alegere pentru cei ce nu beneficiaza de o locuinta racordata la reteaua de gaze naturale. Totusi, ia in considerare costurile lunare, care pot fi destul de ridicate atunci cand temperaturile scad foarte mult.

Avantajul este ca locuinta se poate incalzi foarte repede, dupa ce ai pornit centrala. Daca banii nu sunt o problema si vrei sa folosesti acest tip de incalzire, atunci centrala termica electrica este o alegere foarte buna! Ia in considerare si aceasta metoda atunci cand vrei sa stii cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta.

O alternativa la aceasta centrala termica electrica o reprezinta radiatoarele electrice. Recomandam acest tip de incalzire in cazul caselor de vacanta, unde nu vei locui in permanenta. Bineinteles, nu uita nici de costurile legate de electricitate.

Incalzire in pardoseala
Incalzire in pardoseala

In cazul in care dispui de un buget consistent, poti alege incalzirea in pardoseala. Este o metoda moderna de incalzire a unei locuinte, insa in timp cheltuielile se amortizeaza, mai ales ca durata medie de viata a unei astfel de instalatii poate fi de pana la 50 de ani.

Conform expertilor, o instalatie de incalzire montata in pardoseala te poate ajuta sa faci economii de pana la 15% si vei avea parte de un confort termic ridicat pe toata perioada sezonului rece. Asadar, ia in considerare si aceasta metoda atunci cand vrei sa stii cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta.

Pentru cei ce nu stiu, incalzirea in pardoseala este un sistem de conducte prin care circula apa calda, care se monteaza dupa ce a fost turnata sapa. Practic, nu vei mai avea nevoie de montarea caloriferelor si tevile inestetice nu vor mai trece prin toate camerele tale.

Cea mai ieftina metoda de a incalzi o locuinta, mai ales daca nu dispui de una racordata la reteaua de gaze naturale este soba sau semineul. Bineinteles, marele dezavantaj este ca trebuie sa folosesti una pentru fiecare camera si nu pentru toata locuinta.