Paste cu piept de pui la cuptor. Cum sa le faci si ce reteta sa folosesti
Paste cu piept de pui la cuptor. Cum sa le faci si ce reteta sa folosesti

Paste cu piept de pui la cuptor. Cum sa le faci si ce reteta sa folosesti


Paste cu piept de pui la cuptor. Afla cum sa le prepari la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, la ce temperatura trebuie sa le pregatesti si ce reteta sa folosesti. Iata ce trebuie sa stii!

Paste cu piept de pui la cuptor. Cum sa le faci si ce reteta sa folosesti – Cuprins:
Paste cu piept de pui la cuptor. Cum sa le faci si ce reteta sa folosesti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente paste cu piept de pui la cuptor
  • 500 g piept de pui
  • 500 g paste (fusilli, penne)
  • 500 g rosii pasate
  • 250 g cascaval
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1-2 tije telina apio
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 liguri ulei
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • mix de ierburi aromatice

Reteta paste cu piept de pui la cuptor. Cum sa o prepari

Paste cu piept de pui la cuptor
Paste cu piept de pui la cuptor

Reteta de paste cu piept de pui nu este deloc grea de preparat, asa ca inarmeaza-te doar cu rabdare pentru a urma pasii pe care ti-i vom spune.

Primul lucru de care te vei ocupa va fi sa tai pieptul de pui in bucatele potrivite, iar apoi sa le tragi la tigaie cu putin ulei. Nu uita sa arunci peste acestea un praf de sare si putin piper negru proaspat macinat. Lasa totul la foc mic, pentru ca te vei ocupa si de prepararea sosului.

Urmatorul pas va fi sa pui intr-un blender rosiile pasate, sa cureti cele doua cepe si sa le adaugi, iar apoi sa pui morcovii, cateii de usturoi si ardeiul gras.

Optional, poti adauga si doua tije de telina apio, insa daca nu iti place gustul sau nu ai asa ceva la indemana poti sari peste acest ingredient.

Transforma totul intr-un sos, iar apoi adauga totul peste puiul care este la prajit. Daca vrei bucatile de pui rumenite, atunci le poti lasa mai mult la prajit inainte sa pui sosul pe care l-ai preparat mai devreme.

Castron cu paste
Castron cu paste

Nu uita sa condimentezi totul dupa gust, asa ca adauga sare si piper, ierburi aromatice la alegere (poti folosi si un mix de ierburi). Te sfatuim sa presari si un pic de oregano, pentru ca gustul va fi mult mai bun. Ca si mix de ierburi aromatice poti folosi ierburi de Provence sau unul de ierburi italiene.

Adauga apoi o cana cu apa si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Amesteca ocazional, pentru a aromele sa se intrepatrunda.

Intre timp, pune o cratita cu apa la fiert pentru ca va fi nevoie sa fierbi si pastele. Nu uita sa adaugi si un praf de sare, dar mai ales sa respecti timpul de fierbere trecut pe cutie.

Citeste si: Paste cu vinete. Cum sa prepari Pasta alla Norma

Dupa ce pastele au fiert, scurge-le foarte bine si pune-le intr-o tava pe care ulterior o sa o pui la cuptor. Adauga sosul cu carnea de pui pe care l-ai pregatit mai devreme si amesteca foarte bine pana la omogenizare.

Pasul urmator va fi sa adaugi cascavalul ras peste paste. Apoi, preincanzeste cuptorul la temperatura de 200 grade Celsius si lasa totul la gatit timp de 15-20 de minute sau pana ce cascavalul incepe sa se rumeneasca.