Castraveti seci la mijloc. Cum sa previi acest fenomen si care sunt cauzele
Castraveti seci la mijloc. Cum sa previi acest fenomen si care sunt cauzele

Castraveti seci la mijloc. Cum sa previi acest fenomen si care sunt cauzele


Castraveti seci la mijloc. Cum sa previi acest fenomen in gradina ta, dar mai ales care sunt cauzele. Iata ce trebuie sa iei in considerare pentru a obtine o recolta buna de castraveti.

Castraveti seci la mijloc. Cum sa previi acest fenomen si care sunt cauzele – Cuprins:

Castraveti seci la mijloc. Cum sa ii recunosti si care sunt cauzele

Castraveti seci la mijloc
Castraveti seci la mijloc

Castraveti seci la mijloc. In primul rand, trebuie sa stii ca la exterior, acesti castraveti nu pot fi deosebiti de cei normali, asa ca singurul test pe care il poti face este ori sa ii tai ori sa ii pui intr-un lighean cu apa si sa observi ca acestia plutesc la suprafata.

Si totusi, de ce sunt castravetii seci la mijloc? Principalul motiv este lipsa apei, asa ca pentru a preveni acest fenomen va trebui sa te asiguri ca plantele sunt udate la timp.

Mare atentie! Castravetii trebuie udati in mod constant, iar daca o sa folosesti o cantitate prea mare de apa dupa o perioada mai uscata, exista riscul ca acestia sa ramana goi la interior. Asadar, asigura-te ca folosesti si aceeasi cantitate de apa de fiecare data.

Castravetii pot deveni seci la mijloc si daca nu sunt culesi la timp. In cazul in care exista o productie prea mare, plantele au dificultati in a asigura nutrientii pentru toate fructele, asa ca unele o sa ramana seci la interior.

Udarea castravetilor in gradina
Udarea castravetilor in gradina

Si polenizarea deficitara poate reprezenta o cauza. Daca seminte. In cazul in care polenizarea nu se face corect, atunci trebuie sa iei masuri. Gasesti aici un ghid despre cum sa faci polenizarea castravetilor si de ce este necesara.

Carenta de bor poate fi o alta cauza pentru care castravetii sunt seci la mijloc. Trebuie sa te asiguri ca plantele primesc nutrientii necesari pentru o dezvoltare corecta, iar pentru a corecta deficienta de bor poti prepara o solutie din 5 grame pulbere de bor amestecata in 10 litri de apa. Solutia se aplica la nivel foliar, adica pe frunze.

Citeste si: Cum sa eviti deformarea castravetilor din gradina ta

O alta problema, pe care din pacate nu o poti rezolva, o reprezinta soiul de castraveti pe care l-ai ales. In cazul in care un anumit soi de castraveti nu creste cum trebuie in zona in care locuiesti sau pe tipul de sol pe care il ai, atunci nu poti face mare lucru.

Tot ce poti face este sa te asiguri ca o sa cultivi hibrizi de castraveti, adica sa cumperi seminte care pe langa nume au si F1.

Bineinteles, te poti interesa si ce soiuri de castraveti cultiva producatorii din zona, asta ca sa furi cateva secrete de la cei ce au recolte bogate si fara probleme.