Felicitari si mesaje de Sfantul Stefan. 30 de urari si SMS-uri pentru cei dragi
Felicitari si mesaje de Sfantul Stefan. 30 de urari si SMS-uri pentru cei dragi

Felicitari si mesaje de Sfantul Stefan. 30 de urari si SMS-uri pentru cei dragi


Felicitari si mesaje de Sfantul Stefan. Iata 30 de urari, SMS-uri si urari pentru cei dragi care isi serbeaza ziua de nume pe data de 27 decembrie. Cele mai frumoase felicitari si mesaje de Sfantul Arhidiacon Stefan.

Cine a fost Sfantul Stefan?

Pentru cei ce nu stiu, Sfantul Stefan a fost primul dintre diaconi si ales la propunerea Sfintilor Apostoli. Conform Wikipedia, Sfantul Stefan a fost un diacon iudeu (evreu) si este considerat primul mucenic sau martir crestin, care a fost condamnat la moarte de autoritati.

Sfantul Stefan a fost si unul dintre primii sapte diaconi randuiti de apostoli care au slujit Biserica din Ierusalim, insa pentru ca rolul diaconului era mult mai important decat este in prezent, acesta a intrat in atentia fariseilor.

Faptul ca Sfantul Stefan predica public invataturile lui Iisus din Nazaret nu a fost pe placul fariseilor. Drept urmare, Sfantul Stefan a fost adus in fata Sinedriului si acuzat de blasfemie impotriva lui Moise si a lui Dumnezeu, iar acest lucru i-a adus condamnarea la moarte prin Lapidare.

A fost dus in afara orasului si ucis cu pietre, iar moartea lui a fost privita de pe un deal si de Fecioara Maria si Sfantul Ioan Teologul, care s-au rugat pentru el in timp ce era omorat.

Dupa moarte, evreii i-au lasat trupul la poalele orasului timp de doua zile, pentru a fi mancat de caini. In a doua noapte, Gamaliel (invatatorul apostolului Pavel si al apostolului Barnaba) i-a mutat trupul in Capharganda. Nicodim a murit in timp ce il plangea pe Sfantul Stefan si a fost ingropat in acelasi loc cu finul lui Gamaliel, Abibus. Atunci cand Gamaliel a murit, acesta a fost ingropat in acelasi cu Nicodim si Abibus.

In anul 415, Gamaliel i-a aparut de trei ori parintelui Lucian, preot la Capharganda. Acesta i-a dezvaluit preotului locul inmormantarii, iar parintele Lucian a primit binecuvantarea Patriarhului sa ii dezgroape pe sfinti. Atunci cand au fost dezgropati, un parfum puternic si dulce a umplut pestera.

Moastele Sfantului Stefan au fost aduse in Sion si ingropate cum se cuvine. Multi bolnavi au fost vindecati de moastele sale, iar ulterior acestea au fost aduse la Constantinopol. Din anul 560, osemintele sale se afla in Italia, mai exact in cripta bisericii „San Lorenzo fuori le Mura”, din Roma.

Traditii, obiceiuri si superstitii de Sfantul Arhidiacon Stefan

In primul rand, Sfantul Stefan este cunoscut ca mucenicul martir care vindeca problemele de sanatate, asa ca este bine sa ai in casa ta o icoana sfintita. Tot in aceasta zi se pomenesc numele celor care au murit in circumstante dramatice.

De Sfantul Stefan se imparte mancare  si persoanelor tinere, care poarta numele primului mucenic.

In zone din Muntenia, femeile prepara Painicile lui Stefan, care se fac dintr-un aluat asemanator cu cel de cozonac si sunt unse cu miere. Painicile de forma rotunda simbolizeaza pietrele cu care Sfantul Stefan a fost ucis si se sfintesc la biserica in ziua praznicului, dupa care se impart copiilor saraci.

Totodata, de Sfantul Stefan se prepara si mucenici cu miere si nuca, care mintesc de moartea lui muceniceasca. In ziua de Sfantul Stefan trebuie sa stai departe de locuri izolate sau sa te duci in zone montane, pentru ca viata ta poate fi pusa in primejdie.

Felicitari si mesaje de Sfantul Stefan. Cele mai frumoase urari pentru cei dragi

Felicitari si mesaje de Sfantul Stefan. Mai intai, ar trebui sa stii ca numele de Stefan inseamna coroana sau cununa si vine de la grecescul Stephanos. Peste 400.000 de romani poarta acest nume sau derivate ale acestui nume.

Iata ce nume se serbeaza in ziua de Sfantul Stefan: Stefan, Stefania, Stefanut, Stefanica, Stefanita, Stefanos, Istvan (ungurescul pentru Stefan), Stefanida, Stefanel, Steful, Steflea, Fane, Fanache, Fana, sau Fanica.

Felicitari si mesaje de Sfantul Stefan pentru cei dragi:

 • Iti urez ca ziua ta sa iti aduca o raza de soare, sa ai inima plina de speranta, iar in lumea sa gasesti numai fericire! La multi ani!
 • Iti urez din tot sufletul noroc, sa iti gasesti pacea si fericirea, sa nu versi nicio lacrima si sa traiesti fiecare clipa astfel incat sa nu regreti nicio secunda trecuta! Cele mai bune urari de la mine.
 • Un gand bun si-o sarutare / Azi la ceas de-aniversare / Sfantul Stefan sa va ocroteasca / Visele sa va-mplineasca! / La mulți ani!
 • De ziua ce-ti surade-n prag / Si-i porti frumosul nume / Eu iti doresc tot ce-i mai drag / Si mai frumos pe lume! La multi ani Stefane!
 • Toate gandurile mele sunt la tine Stefane! Iti doresc sa ai o zi superba si sa fii inconjurat doar de iubire! La Multi Ani!
 • Fie ca fiecare raza de soare care ajunge la tine sa-ti aduca succes, fericire si prosperitate! La multi ani!
 • Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire si sa ai parte numai de zile senine! La Multi Ani!
 • Sa ai o zi frumoasa. Sa te bucuri de numele pe care-l porti, sa fii fericita, iubita si bucuroasa. La Multi Ani Stefania!
 • Fie ca din aceasta zi Sfanta, in drumul lin al vietii tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa-ti aduca fericire si bucurie. Iti doresc multa sanatate si toate dorintele sa ti se implineasca! La multi ani!
 • Stefania, sper ca bucuriile sa nu se termine, visurile sa devina realitate, iar calea vietii sa fie presarata cu flori si dragoste. La multi ani!
 • Stefan – Hai noroc si voie buna, sa petrecem impreuna, c-astazi este o zi mare, si-i motiv de sarbatoare! La multi ani!
 • Sper ca ziua numelui tau sa iti aduca multe motive de a sarbatori. La multi ani, Stefan!
 • De ziua numelui tau cele mai frumoase dorinte sa devina realitate. La multi ani!
 • La multi ani si fie ca Sfantul al carui nume il porti sa te calauzeasca mereu!
 • Pentru ca este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului numai bine. La multi ani!

SMS-uri de La Multi Ani pentru cei ce poarta numele Sfantului Stefan:

 • Iti urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum aripile unui fluture, la fel de fericita precum cantecul privighetoarei si la fel de frumoasa precum o gradina plina cu flori de trandafir.
 • Pana trece acest an, la multi ani, sfinte Stefan! Sa fii bun, sa fii cuminte, sanatate cat cuprinde!
 • Stefan(ia) te felicit cu ocazia zilei de nastere si iti urez un cer senin, un soare stralucitor, fericire deplina si tot ceea ce este mai pur si mai luminos. Fie ca aceasta sarbatoare sa-ti aduca in dar realizarea tuturor visurilor.
 • De Sfantul Stefan, fie ca cei dragi sa te inconjoare cu caldura sufletelor lor intr-o seara magica, iar fericirea sa te ia in bratele ei in acest moment special!
 • Fiecare raza de soare care ajunge la tine sa-ti aduca succes, fericire si prosperitate! La multi ani!
 • De ziua ce-ti surade-n prag / Si-i porti frumosul nume / Eu iti doresc tot ce-i mai drag / Si mai frumos pe lume! La mulți ani Stefane!
 • Sa ai puterea sa faci lumea mai buna si sa-i faci fericiti pe toti din jurul tau cu bunatatea, dragostea si frumusetea sufletului tau! La multi ani dragul meu Stefan!
 • Iti urez ca ziua ta sa iti aduca o raza de soare, sa ai inima plina de speranta, iar in lume sa gasesti numai fericire! La multi ani!”
 • Sa ai o zi frumoasa. Sa te bucuri de numele pe care-l porti, sa fii fericita, iubita si bucuroasa. La Mulți Ani, Stefania!
 • Iti urez din tot sufletul noroc, sa iti gasesti pacea si fericirea, sa nu versi nicio lacrima si sa traiesti fiecare clipa astfel incat sa nu regreti nicio secunda trecuta! Cele mai bune urari de la mine!
 • Onomastica plina de voie buna. La multi ani, Stefana/ Stefan!
 • Ziua numelui sa-ti fie luminoasa si sa se prelungeasca in multe altele aducatoare de bucurii!
 • La multi ani si voioşie, Domnul alaturi sa-ti fie, bucurii sa-ti daruiasca si nimic sa nu-ti lipseasca! La multi ani, Stefana/ Stefan!
 • Toate gandurile mele sunt la tine Stefane! Iti doresc sa ai o zi superba si sa fii inconjurat doar de iubire! La Multi Ani!
 • Stefania, sper ca bucuriile sa nu se termine, visurile sa devina realitate, iar calea vietii sa fie presarata cu flori si dragoste. La mulți ani!

Afla si ce urari poti face celor care isi serbeaza ziua de Sfantul Andrei sau cei care isi sarbatoresc ziua de nume de Sfantul Mihail si Gavril!