Cum sa tratezi un tatuaj infectat. Cauze si remedii
Cum sa tratezi un tatuaj infectat. Cauze si remedii

Cum sa tratezi un tatuaj infectat. Cauze si remedii


Cum sa tratezi un tatuaj infectat. Afla ce tratament ar trebui sa aplici, dar si care sunt cauzele care duc la acest lucru nedorit. Ce trebuie sa stii si ce remedii sunt necesare, o sa afli in acest material.

Cum sa tratezi un tatuaj infectat. Cauze si remedii – Cuprins:

De ce se infecteaza tatuajele si de cate tipuri sunt infectiile

Femeie tatuata
Femeie tatuata

Cauze care duc la un tatuaj infectat. Tatuajele reprezinta un adevarat fenomen in ziua de azi si vedem asta in fiecare zi, la persoanele din jurul nostru. Fie ca o privesti ca pe o arta sau ca pe o moda care nu va mai fi atat de populara in cativa ani, trebuie sa recunosti popularitatea tatuajelor.

Totusi, daca nu respecti indicatiile expertilor, tatuajul tau s-ar putea infecta, iar asta ar putea duce la complicatii majore in functie de gravitatea infectiei. Daca vrei sa stii mai multe despre infectarea tatuajuelor, ramai cu noi in randurile care urmeaza.

Daca nu stiai, majoritatea celor care se tatueaza pot experimenta un oarecare disconfort in zona corpului in care si-au facut tatuajul, iar acea suprafata desenata s-ar putea umfla. Acest lucru se intampla din cauza acelor care insereaza cerneala sub piele.

Trebuie sa stii ca aceste simptome sunt normale si de obice dispar in cateva zile. Vestea proasta vine atunci cand durerile nu dispar, zona tatuata se umfla si poate aparea puroi. Atunci ai de a face cu un tatuaj infectat.

Citeste si: Cum sa scoti un inel de pe un deget umflat

Aceste infectii pot avea mai multe cauze. Prima poate fi utilizarea unei cerneli contaminate sau de proasta calitate. In acest caz, zona se umfla, apar iritatii si se va forma puroi la nivelul tatuajului tau.

In alte cazuri, bacteriile pot cauza infectii din cauza faptului ca acele nu sunt sterilizate. De obicei, cea mai simpla rezolvare este sa urmezi un tratament cu antibiotic recomandat de medic, insa te sfatuim sa fii foarte atent atunci cand alegi salonul unde te tatuezi.

Mai mult, anumite cerneli colorate pot contine substante cauzatoare de infectii. Reactiile pe care acestea le au atunci cand intra in contact cu pielea ta poate duce la iritatii.

Trebuie sa intelegi faptul ca atunci cand te tatuezi, pielea ta este intepata si asta inseamna ca ai o rana deschisa. Drept urmare, aceasta se poate infecta din cauza bacteriilor, a virusurilor ori din cauza anumitor agenti patogeni care pot intra in corpul tau.

Simptomele unui tatuaj infectat includ febra, puroi, iritatii, alergii, dureri, dar si anumite umflaturi care pot aparea in zona tatuata. De asemenea, daca exista niste dungi rosii care radiaza in jurul zonei in care te-ai tatuat este posibil sa ai septicemie, iar in acest caz va fi necesara o interventie medicala de urgenta.

Cum sa tratezi un tatuaj infectat

Cum sa tratezi un tatuaj infectat
Cum sa tratezi un tatuaj infectat

Bineinteles, tratamentul unui tatuaj infectat difera in functie de simptome. Totusi, iti recomandam ca in cazul in care durerile sunt mai mari sau umflatura arata foarte urat, sa mergi la un doctor!

Tratamentul antibacterian se poate face cu un antibiotic sub forma de unguent sau comprimat. Iti sugeram sa iei antibioticele si sa respecti dozajul recomandat de doctor, pentru ca altfel este posibil ca bacteriile sa dezvolte rezistenta la tratament.

Daca ai doar o inflamatie de intensitate redusa poti incerca o crema antiinflamatorie, care se aplica dupa ce cureti zona tatuajului. Este bine ca dupa aplicarea cremei sa folosesti si un tifon steril pentru a proteja zona tatuata. Tifonul trebuie scos la 1-2 ore, pentru ca pielea sa poata respira si sa se vindece mai repede.

Sub nicio forma nu trebuie sa inmoi tatuajul infectat, pentru ca nu o sa faci decat sa prelungesti infectia si sa amani vindecarea. Este bine sa folosesti un sapun antibacterian pentru a curata zona tatuata.

Totodata, zona tatuata nu se va expune la lumina soarelui. Nu faci decat sa ajuti microorganismele infectioase sa devina mai agresive si sa amani vindecarea.

Expertii recomanda spalarea zonei tatuate cu apa calda si sapun antibacterian de doua ori pe zi, iar apoi sa pastrezi zona uscata. Nu purta hane peste un tatuaj infectat si nu sterge pielea excesiv.

Dupa ce te-ai tatuat, riscul de infectie poate fi redus daca o sa mentii o igiena corespunzatoare a zonei tatuate. Curata zona asa cum ti-am explicat mai sus, iar apoi foloseste o crema hidratanta pentru a reduce riscul de aparitie a puroiului sau ale cicatricilor.