Cum sa slabesti cand mergi pe jos. Pierderea in greutate este una dintre provocarile celor care isi doresc sa traiasca sanatos. Mersul pe jos este, pe de alta parte, unul dintre cele mai recomandate exercitii sau una dintre cele mai placute activitati, iar daca este facut cum trebuie, atunci poate contribui din plin la pierderea in greutate, cu un efort nu foarte mare, asa cum este cel de la sala de sport.
Mersul pe jos slabeste
Printre beneficiile acestei activitati se numara faptul ca tonifiaza musculatura, contribuie la imbunatatirea sanatatii generale si da, te poate ajuta sa slabesti. Dincolo de toate acestea, mersul pe jos este o activitate outdoor si vine si cu beneficiile aduse de aerul curat sau de conectarea la natura.
Daca ti-ai propus sa slabesti mergand pe jos, este important sa stii ca treaba asta se face in functie de doi factori. Primul dintre acestia este greutatea corporala, iar al doilea este dat de ritmul in care mergi pe jos. In esenta, poti pierde pana la 400 de calorii in 6 kilometri, insa nu este obligatoriu.
Asadar, daca vrei sa slabesti mergand pe jos, oamenii care se pricep la sport si la sanatate, te sfatuiesc sa iti iei un pedometru sau de o bratara care sa iti numere pasii si sa te ajute sa monitorizezi exercitiile pe care le faci in fiecare zi.
Daca ai nevoie de ceva cifre care sa te ajute sa te orientezi, iti spun ca 2000 de pasi inseamna undeva la 1,5 km. Pedometrul te va ajuta sa monitorizezi numarul de pasi, distanta parcursa si numarul de calorii pe care le-ai ars intr-o zi. Desigur, pentru a te bucura de rezultate vizibile, este important sa iti imbunatatesti performanta in fiecare zi. Iti mai spun si ca, pentru a pierde o jumatate de kilogram, ar trebui sa arzi undeva in jurul a 3500 de calorii.
Sunt si cateva idei de care nu ar strica sa tii cont daca vrei sa slabesti mergand pe jos. Prima ar fi, cum este si logic si firesc, sa incepi cu ceva mai putine calorii si sa cresti numarul pasilor usor, usor, pana ajungi la 10 000. Pentru asta renunta la transpotul public in drumul tau spre locul de munca, urca scarile la bloc si evita, pe cat posibil, liftul.
Cum sa slabesti cand mergi pe jos
Tine cont de faptul ca rutina este cat se poate de plictisitoare si de demotivanta in viata noastra, te-as sfatui sa incerci sa iti reconfigurezi traseul din cand in cand, pentru ca performanta ta va fi in scadere daca vei urma acelasi drum in fiecare zi.
Pe de alta parte, incearca sa te setezi mental astfel incat sa mergi pe jos din placere, sa fie o activitate care te relaxeaza, nu una care sa te streseze suplimentar. Asculta muzica preferata in timp ce faci miscare sau un podcast despre domeniile tale de interes si te vei simti mai bine. In plus, timpul va trece mai usor si intreaga activitate te va ajuta sa te relaxezi.
Incearca sa iesi la plimbare cat mai des, indiferent de vremea de afara. Atrage-i si pe cei dragi in activitatea asta si, pe cat posibil incearca sa te plimbi in parc sau prin padure, daca ai una pe aproape de casa. Daca simti ca miscarea in aer liber nu iti este suficienta, continua acasa cu o banda de alergat sau, de ce nu, un stepper.
Citeste si: Cum sa slabesti mancand paine. Pe care trebuie sa o alegi
Totodata, asa cum am spus, este important sa incepi cu mai putin si sa cresti gradual pentru a-ti imbunatati performanta. Incearca, mai ales daca esti mai comod din fire, sa iti faci o rutina cu doua plimbari saptamanale, nu mai lungi de 40 de minute fiecare. Adauga treptat cate 10-15 minute sau cat simti tu ca poti duce astfel incat sa ai rezultate fara sa te obosesti.
Este important sa stii ca ti-ar face bine si ti-ar usura misiunea o pereche de incaltaminte special creata pentru mersul pe jos. Vei gasi asa ceva in magazinele cu articole sportive.
Trebuie sa iti mai spun ca mersul cu bete, daca le utilizezi corect, te ajuta sa arzi cu pana la 20 de procente mai multe calorii decat daca mergi fara aceste accesorii. Mersul cu bete implica, de obicei, mai multi muschi. Astfel, pe langa muschii picioarelor, ii vei implica si pe cei ai bratelor si ai spatelui. Este un tip de miscare recomandat mai ales pe terenul accidentat de pe traseele montale sau din excursiile la munte.
Atentie si la incaltamintea pe care o alegi daca mergi pe munte, mai ales daca alegi sa urci pe trasee, indiferent de dificultatea acestora. Asigura-te ca ai ajustat perfect bratele in functie de inaltimea ta si poti face asta multiplicand inaltimea cu un factor de 0.68. Pe pe alta parte este important ca bratul sa fie in unghi drept faa de antebrat si sa coordonezi miscarea de tipul mana dreapta la piciorul stang si invers.