Cum sa scapi de sforait. Ce remedii naturale poti folosi
Cum sa scapi de sforait. Ce remedii naturale poti folosi

Cum sa scapi de sforait. Ce remedii naturale poti folosi


Cum sa scapi de sforait, remedii naturale. Sforaitul nu este doar un subiect pentru glume rautacioase, ci mai degraba o afectiune serioasa, care este neplacuta atat pentru cel care sufera de ea, cat si pentru cei din jurul acestei persoane, care nu se pot odihni corespunzator.

Cum sa scapi de sforait. Ce remedii naturale poti folosi – Cuprins:

Cauzele sforaitului

Cauzele sforaitului
Cauzele sforaitului

Trebuie sa stii ca aproximativ 75% dintre cei care sforaie sunt diagnosticati cu apnee obstructiva de somn, o afectiune destul de serioasa pentru ca are risc vital si care se manifesta prin perturbarea respiratiei in timpul somnului, pentru perioade scurte de timp. Dincolo de riscul vital pe care il aduce aceasta boala, trebuie sa iti mai spun ca aceasta poate favoriza dezvoltarea unor boli cardiace.

Este important sa iti spun ca aproximativ o jumatate dintre barbati sforaie, in vreme ce in cazul femeilor, procentul este mai scazut, unde la 25-30%. Si copiii pot sforai, insa procentul lor nu trece de 5,6%.

Excesul in greutate, forma gurii, marimea pasajelor nazale sau dormitul fara perna sunt factori care favorizeaza sforaitul. Lor li se adauga alergiile si racelile care pot produce congestie nazala si, prin aceasta, sforait.

Ameliorarea sforaitului se poate face tinand cont de o serie de sfaturi. Poate unul dintre cele mai importante se refera la schimbarea stilului de viata. Daca suferi de obezitate si sforai, pierderea in greutate te-ar putea ajuta sa scapi si de sforait. Alteori, schimbarea pozitiei de somn poate aduce imbunatatirea calitatii respiratiei.

Desigur, daca suferi de apnee obstructiva de somn, ideal ar fi sa eviti sa dormi pe spate pentru ca aceasta pozitie poate bloca sau ingusta caile respiratorii. Este recomandat sa dormi mai degraba pe o parte.

La fel de important este sa renunti la consumul de alcool, cel putin inainte de somn pentru ca acesta relaxeaza muschii fetei si produce sforait. Fumatul este si el contraindicat celor care sforaie, mai ales daca sforaitul are in spate apneea obstructiva de somn pentru ca fumatul irita tesuturile de la nivelul gatului, produce inflamatii si prin acestea dificultati de respiratie.

Cum sa scapi de sforait. Remedii naturale

Cum sa scapi de sforait. Remedii naturale
Cum sa scapi de sforait. Remedii naturale

Sunt si o serie de remedii naturale care te pot ajuta sa ameliorezi sforaitul. De exemplu, ghimbirul si mierea. Primul ingredient este un condiment cu beneficii mai ales in sfera digestiva, unde este recomandat ca remediu in diaree si digestie lenta, dar si pentru probleme cardiace, scaderea in greutate, tuse, raceala si gripa.

Ghimbirul este un antiinflamator si antibacterian care calmeaza gatul si poate opri sforaitul. De aceea se recomanda consumul de ceai de ghimbir indulcit cu miere de doua ori pe zi daca vrei sa ameliorezi problema sforaitului, iar reteta este cat se poate de simpla.

Citeste si: Cum sa scapi de constipatie. Remedii naturale

Ai nevoie de doua bucati mici de ghimbir pe care sa le fierbi intr-o cana cu apa timp de cel mult 3 minute. Ceaiul se va raci pana va ramane caldut, apoi se va adauga o lingurita cu miere.

Alimentele iuti, cele cu un gust puternic, asa cum sunt usturoiul, ceapa si hreanul previn uscarea si congestionarea nasului si, prin aceasta sforaitul. In plus, acestea calmeaza inflamarea amigdalelor so pot preveni aparitia apneei obstructive de somn, cel putin asa spun unele studii.

Le poti consuma la orice masa din zi, insa recomandarea ar fi ca, daca nu ai ceva probleme digestive, sa le incluzi si in meniul mesei de seara.

Cum sa previi sforaitul. Sfaturi utile

Sforait
Sforait

Mai sunt cateva sfaturi de care ar fi bine sa tii cont. Primul dintre ele ar fi sa consumi apa astfel incat sa iti pastrezi organismul cat mai bine hidratat pentru ca deshidatarea duce la formarea de mucus nazal care va produce, la randul lui, sforait.

Chiar daca aerul uscat nu este o cauza a sforaitului, este totusi in factor favorizant si din acest motiv, te sfatuiesc sa  pui un umidificator in camera in care dormi. Umezeala din aer te va ajuta la lubrifierea gatului, favorizand iesirea fluxului de aer fara producerea de vibratii zgomotoase, cum sunt cele din sforait. 

Incearca sa consumi cat mai putine alimente care produc inflamatii. Glutenul si produsele lactate pot favoriza inflamarea tesuturilor din nas si din gat.

Pe de alta parte, incearca sa faci regulat exercitii pentru intarirea muschilor limbii si ai gatului. Sunt recomandate rotirile, miscarile capului si ale gatului. Poti pozitiona limba pe cerul gurii, sa o rulezi si sa o tii pe cerul gurii timp de 20 de secunde. Daca te ajuta si vocea, atunci cantatul te poate ajuta sa intaresti muschii gatului.