Cum sa scapi de mahmureala folosind uleiuri esentiale
Cum sa scapi de mahmureala folosind uleiuri esentiale

Cum sa scapi de mahmureala folosind uleiuri esentiale


Cum sa scapi de mahmureala folosind uleiuri esentiale. Mahmureala este o stare sau mai degraba un cumul de stari nu foarte placute care se instaleaza in urma consumului destul de mare de alcool. Dincolo de neplacerile de ordin fizic, mahmureala vine si cu o lipsa de concentrare o stare de oboseala accentuata si de ameteala, confuzie, usoara bulversare.

Mahmurelile se remit singure, in cel mult 24 de ore de la aparitie, insa cea mai buna varianta de a scapa de ele este sa bem alcool in cantitati moderate. E si mai sanatos pentru organism, dincolo de mahmureala.

Cum sa scapi de mahmureala folosind uleiuri esentiale – Cuprins:

De ce apare mahmureala

Cum sa scapi de mahmureala cu uleiuri esentiale
Cum sa scapi de mahmureala cu uleiuri esentiale

Trebuie sa stii ca mahmureala apare cand concentratia de alcool din sange scade semnificativ si simptomele acesteia includ starea de oboseala si slabiciune, senzatia de gura uscata si de sete, dureri de cap, uneori si dureri musculare, dar si greata, varsaturi sau dureri abdominale.

In plus, pot sa mai apara tulburari de somn, o sensibilitate mai mare la lumina si la sunet, usoara ameteala, scaderea capacitatii de concentrare, anxietate sau depresie, iritabilitate si cresterea pulsului.

Dincolo de consumul mic spre moderat de alcool care, desigur, inseamna cea mai buna preventie, poti scapa de mahmureala si daca tii cont de cateva sfaturi.

Primul dintre ele ar fi ca inainte de a consuma alcool sa mananci cat mai multi carbohidrati. Orezul brun sau pastele ajuta la incetinirea absorbtiei alcoolului in sange, ceea ce inseamna ca mahmureala de a doua zi nu mai are de ce sa apara.

Citeste si: Cum sa scapi de mahmureala, cele mai bune remedii pentru cei care au petrecut un pic mai mult

Trebuie sa mai stii ca bauturile deschise la culoare au o concentratie mai mica a unor compusi chimici si sunt mai putin responsabile de aparitia unei stari de mahmureala, mai ales a uneia severe.

Daca tot bei alcool, macar nu il combina cu apa minerala sau cu orice bautura carbogazoaza pentru ca aceste bauturi tind sa accelereze rata la care alcoolul este absorbit in fluxul sanguin ceea ce duce, evident, la aparitia starii de mahmureala.

Fumatul contribuie la deshidratarea organismului, afecteaza somnul si sistemul imunitar si intensifica semnificativ simptomele mahmurelii.

Sunt si studii care spun ca poti preveni mahmureala si daca nu te infigi sa consumi tot felul de bauturi, adica sa le amesteci intre ele. Sigur, e mai greu de pus in practica, de cele mai multe ori.

Cum sa scapi de mahmureala, cu uleiuri esentiale

Ulei esential de santal doTERRA
Ulei esential de santal doTERRA

Daca orice ai face nu reusesti sa impiedici aparitia mahmurelii, iti spun cum poti scapa de ea cu cateva uleiuri esentiale de la doTERRA. Mare atentie, recomandam doar aceste uleiuri pentru ca sunt avizate si pentru uz intern!

Primul dintre ele este uleiul esential de menta. Desi are o aroma placuta, pe care o stim cu totii, uleiul de menta trebuie diluat cu ceva mai bland, cum este uleiul de cocos sau de masline, inainte de a fi aplicat pe frunte, pe tample si pe ceafa.

Amesteca in parti egale, cate o picatura de ulei esential de lavanda, rozmarin si lamaie cu putin ulei de cocos si o lingurita cu miere. Poti aplica acest amestec pe frunte, talpi, ceafa sau tample si sa masezi usor, cu miscari circulare pana ce amestecul este absorbit in piele.

Tot la nivelul pielii, poti aplica un amestec realizat din doua picaturi de ulei de grepfruit, 2 picaturi de ulei de santal si un ulei purtator, cum i se spune, adica cel de cocos sau de masline despre care ti-am scruis mai sus. Amestecul va fi aplicat pe frunte, tample, ceafa si talpile picioarelor pana ce este absorbit in piele.

Daca masajul in zona tamplelor si a fruntii are mai degraba rolul de a indica o stare de bine, de a relaxa si a calma eventualele dureri de cap, masarea talpilor cu aceste amestecuri are o semnificatie un pic mai speciala.

Se pare ca in talpa are exista mici puncte de lagatura intre aceasta extremitate si organele interne, iar aplicarea de tratamente locale ajuta la detoxifierea organelor interne. Cred ca mai degraba asiaticii merg mult pe genul asta de abordare.

La fel de bine, pentru o crestere a eficientei acestor uleiuri le poti amesteca pe toate. In principiu, cel de menta este cel mai tare, mai puternic si are mai mare nevoie de a fi diluat, insa nici celorlalte nu le face rau sa fie asociate cu uleiuri mai slabe, cu rol de purtator.

Pe langa aceste uleiuri esentiale, hidratarea corespunzatoare te va ajuta sa scapi mai usor de mahmureala. La fel, un somn bun si odihnitor.