Cum sa scapi de indigestie folosind remedii naturale. Mesele imbelsugate, cele cu alimente grele sau mesele luate pe fuga cresc riscul aparitiei indigestiei., Dincolo de remediile din farmacie, poti apela la cateva solutii naturale pentru a scapa de simptomele suparatoare ale indigestiei, si anume la plantele aromatice.
Cum sa scapi de indigestie folosind remedii naturale
Coriandrul este prima planta aromatica pe care ti-o recomand daca vrei sa scapi repede si fara prea mare efort de indigestie. Coriandrul este o planta care stimuleaza digestia, combate balonarea, flatulenta si colicile intestinale.
In plus, este un antispactic recunoscut si, prin toate aceste efecte, te poate ajuta sa te simti mai bine daca suferi de indigestie. Trebuie sa iti mai spun, desi nu are legatura cu indigestia, ca aceasta planta creste apetitul si poate fi de ajutor asadar celor care sufera de inapetenta.
Frunzele de dafin iti pot fi, de asemenea, de ajutor daca te confrunti cu indigestia datorita proprietatilor carminative, antispastice si detoxifiante pe care acestea le au.
Mararul amelioreaza colicile stomacului, dispepsiile si indigestia. Este bun si pentru a ameliora greata si chiar varsaturile, daca indigestia de care suferi e ceva mai severa si mai rebela.
Pe de alta parte, mustarul stimuleaza secretia de suc gastric si are actiune laxativa, ajutand la normalizarea tranzitului intestinal si la reducerea nivelului de colesterol din sange.
Ghimbirul este un condiment care incepe sa isi faca loc si in gastronomia de la noi, dar acesta are si o serie de beneficii in sfera sanatatii. Trebuie sa stii ca ghimbirul ajuta la normalizarea digestiei si, desi are o aroma puternica, intepatoare, calmeaza durerile abdominale.
In plus, ghimbirul te ajuta sa scapi de greata si de gazele abdominale. Il poti consuma sub forma de ceai, decoctm, indulcit sau ca atare si, pentru combaterea gretei, te sfatuiesc sa adaugi putina zeama de lamaie.
Salvia este o alta planta aromatica, recomandata in afectiuni digestive datorita efectului carminatic, antinevralgic, hipoglicemiant si antiseptic pe care il are. In plus, salvia este un bun antioxidant si un foarte bun antiinflamator, previne balonarea, colicile si spasmele intestinale, dar si crampele abdominale, flatulente, indigestia si favorizeaza o buna digestie.
Poate nu stiai, dar rozmarinul este un tonic digestiv, un antiseptic intestinal si este un bun remediu impotriva balonarii, a indigestiei, fiind recomandat si pentru ameliorarea digestiei lenese, mai ales daca este consumat, ca infuzie, dupa masa. Pe de alta parte, daca bei infuzia inaintea mesei, atunci aceasta iti va da o senzatie de satietate si va impiedica absorbtia grasimilor care nu fac bine organismului.
Busuiocul este utilizat pentru ca are efecte calmante, antiseptice, stomahice, carminative, diuretice si antiemetice, fiind recomandat in indigestie, meteorism, dar si in afectiuni cum sunt gastrita si ulcerul.
In cazul indigestiei mai poti folosi chimenul si feniculul, atat pentru ameliorarea simptomelor, cat si pentru prevenirea aparitiei acestei afectiuni.
Maghiranul ajuta la eliminarea gazelor, gratie proprietatilor carminative si este, totodata, un foarte bun antiseptic stomacal. Il poti consuma ca infuzie preparata din cel mult doua lingurite de planta la o cana cu apa. Poti bea pana la doua cani pe zi, dupa masa de pranz si dupa cina.
Menta a fost initial recomandata in medicina traditionala ca un leac impotriva durerilor de cap, dar in timp au fost remarcate beneficiile pe care aceasta le are asupra digestiei. Astfel, menta este utilizata acum, mai ales sub forma de ceai, in ameliorarea diareei, a flatulentei, pentru calmarea simptomelor din indigestie si pe cele care tin de zona colonului iritabil.
In fine, papadia, desi nu este chiar o planta aromatica, este extrem de utila in ameliorarea suferintelor digestive pentru care are capacitatea de a creste secretia de suc gastric si de a activa procesul de extragere a nutrientilor, a principiilor active din alimente. Tot papadia te poate ajuta cu reglarea nivelului colesterolului in sange.
Citeste si: Cum sa scapi de constipatie. Remedii naturale
Inchei seria recomandarilor cu ceva dulce si extrem de gustos si aromat – ananasul. Acest fruct este bogat in bromelina, iar acest compus are o serie de beneficii asupra tractului digestiv, asigurand buna functionare a acestuia, atat in palierul superior, care include si stomacul, cat si in cel inferior, care se refera cu precadere la colon.
Este foarte important ca inainte de a apela la aceste remedii naturale sa consulti medicul, mai ales daca suferi de afectiuni cronice, caz in care unele dintre aceste remedii pot interfera cu tratamentul medicamentos sau poate produce efecte secundare nu tocmai prietenoase.
De asemenea, se recomanda ca femeile insarcinate si cele care alapteaza sa evite remediile naturale sau sa le utilizeze doar daca exista recomandare medicala in acest sens.