Cum sa recuperezi un bagaj pierdut. Sfaturi utile
Cum sa recuperezi un bagaj pierdut. Sfaturi utile

Cum sa recuperezi un bagaj pierdut. Sfaturi utile


Cum sa recuperezi un bagaj pierdut. Afla de ce ar trebui sa infoliezi bagajul inainte de a il preda la compania aeriana, dar si ce nu trebuie sa contina niciodata. Ce este necesar sa faci in cazul bagajelor pierdute!

Cum sa recuperezi un bagaj pierdut. Sfaturi utile – Cuprins:

Bagaj pierdut. Cum sa il recuperezi si ce ar trebui sa contina

Bagaj pierdut
Bagaj pierdut

Un bagaj pierdut este intotdeauna un vis urat atunci cand mergi sau cand te intorci din vacanta. Nu de alta, dar este posibil sa ai nevoie de ceva sau este posibil sa ai acolo cadourile pe care le-ai adus pentru cei dragi.

Asadar, daca si tie ti s-a pierdut bagajul cand ai calatorit cu avionul, ar trebui sa stii si cateva sfaturi utile de la experti inainte de a pleca.

Pentru a te asigura ca bagajul nu va fi deschis fara motiv sau nu se va rupe atunci cand va fi transportat sau “aruncat” atunci cand este preluat ar fi bine sa il infoliezi. Totusi, daca nu vrei sa dai prea multi bani la aeroport, poti infolia bagajula casa fara prea multe costuri si fara prea multa bataie de cap.

Totodata, asigura-te ca pui si un semn distinctiv la valiza pentru a te asigura ca o recunosti usor. Mai mult, ar fi bine sa retii ce culoare are, cateva semne distinctive, dar si marca valizei. Informatiile iti vor fi de folos daca vei depune reclamatie pentru a iti recupera bagajul pierdut.

Expertii ne recomanda sa nu punem mancare in valiza, deoarece daca este pierdut alimentele se pot strica si tot bagajul va prinde un miros urat.

Ar mai fi recomandat sa nu pui obiecte de valoare intr-un bagaj care poate fi pierdut. Asigura-te ca ai haine, prosoape si obiecte de igiena personala. In acest fel, nu o sa regreti prea mult daca o sa fie pierdut si nu va mai fi gasit.

Obiecte de valoare in valiza
Obiecte de valoare in valiza

Obiectele de valoare si electronicele se pastreaza intotdeauna in bagajul de mana. Pe scurt, laptopul sau tabletele, bijuteriile si actele de identitate se vor tine in bagajul sau rucsacul pe care il iei cu tine in avion.

Primul lucru pe care il vei face atunci cand te lovesti de un bagaj pierdut este sa mergi la biroul de Bagaje pierdute (Lost and Found) care apartine de compania aeriana la care ai avut bilet.

In cazul in care bagajul a ajuns cu bine si a fost luat de altcineva din aeroport va fi necesar sa faci o reclamatie la politia din aeroport pentru a putea verifica si camerele de supraveghere si pentru a afla cine l-ar fi putut lua.

Citeste si: Cum sa iti iei concediu sabatic si ce reprezinta exact

Ideal este sa depui plangerea atunci cand te afli in aeroport si sa nu astepti prea mult. Cu cat mai repede cu atat mai bine, pentru ca de regula un bagaj pierdut poate fi recuperat in aproximativ 48 de ore. Dupa ce ai depus reclamatia va trebui sa furnizezi o adresa si bagajul iti va fi livrat in scurt timp.

Daca va fi nevoie sa cumperi haine sau produse cosmetice, este bine sa trimiti bonurile ce dovedesc acest lucru la compania aeriana responsabila de pierdere bagajului. De cele mai multe ori vei primi o despagubire ce consta intr-un anumit procent din cheltuieli.

Si pentru ca traim in era tehnologiei, nu ar fi rau sa folosesti un dispozitiv de tracking (urmarire) pentru a putea afla in timp real unde se afla bagajul tau. Nu de alta, dar te poate ajuta sa il recuperezi mai repede!