Cum sa faci un odorizant cu betisoare, pentru locuinta ta
Cum sa faci un odorizant cu betisoare, pentru locuinta ta

Cum sa faci un odorizant cu betisoare, pentru locuinta ta


Cum sa faci un odorizant cu betisoare. Afla cum poti si tu sa faci un astfel de odorizant pentru casa, dar si care sunt „ingredientele” de care ai nevoie. Nu te gandi ca este foarte scump, asa ca nu o sa cheltuiesti foarte multi bani.

Cum sa faci un odorizant cu betisoare, pentru locuinta ta – Cuprins:

Cum sa faci un odorizant cu betisoare

Odorizant cu betisoare
Odorizant cu betisoare

Ce ai spune daca ti-ai face propriul odorizant cu betisoare, pentru casa? Este mult mai ieftin si mult mai sigur decat produsele pe care le gasesti in comert, iar marele avantaj este ca poti sa folosesti ce arome doresti.

Pe langa faptul ca odorizantele cu betisoare arata extrem de bine intr-o camera, acestea o sa improspateze aerul din casa ta.

Cu toate ca si cele din comert miros frumos, aromele artificiale nu sunt chiar atat de indicate pentru a fi inhalate. Tocmai de aceea, o sa folosim doar ingrediente 100% naturale!

Primul lucru de care o sa ai nevoie este un borcan de dimensiuni mici, care sa aiba si un dop de pluta. Poti gasi un astfel de borcan la hypermarket-urile mari sau la magazinele de specialitate. Sunt perfecte pentru acest mic proiect, insa te sfatuim sa cauti un borcan cu deschidere cat mai mica!

Citeste si: Cum sa faci un odorizant natural de baie

Dopul de pluta este iarasi folositor pentru acest odorizant cu betisoare, insa va trebui sa faci o gaura in el, folosind o bormasina. Nu este foarte greu, asa ca ia in considerare sa faci acest lucru.

Urmatorul pas este sa folosesti uleiul care sta la baza acestui odorizant. Iti recomandam folosirea uleiului de sofranel sau a celui de migdale dulci. Nu folosi ulei de floarea soarelui sau de masline, deoarece acestea sunt prea groase si nu te vor ajuta.

Pentru fiecare odorizant cu betisoare va trebui sa folosesti aproximativ 60 ml de ulei, in functie de marimea borcanului. Totusi, daca nu gasesti aceste uleiuri sub nicio forma, poti folosi si apa distilata, deoarece va rezista mai mult.

O sa ai nevoie si de putin alcool la acest amestec pentru a subtia uleiurile si pentru a le amesteca. Drept urmare, iti recomandam sa folosesti un alcool cu o concentratie de peste 90%. Desigur, poti folosi si spirt sau vodka.

Odorizant camera
Odorizant camera

Acum, o sa ai nevoie si de uleiurile esentiale pentru a face propriul odorizant cu betisoare. Poti folosi doar un ulei esential, doua sau poti deveni creativ si sa obtii o aroma doar a ta. Pentru a obtine o aroma florala, iti recomandam sa amesteci uleiurile esentiale de lavanda, iasomie si neroli.

Aromele de lemn se obtin amestecand uleiurile esentiale de pin si cedru, iar cele de menta amestecand uleiurile de menta piperata si menta.

Aromele de citrice se obtin amestecand uleiurile esentiale de lamaie, lime si portocala. Poti incerca si aromele orientale cu uleiuri esentiale de nucsoara, cuisoare si scortisoara.

Pentru 60 ml de ulei de sofranel sau migdale dulci o sa ai nevoie de aproximativ 30 de picaturi de ulei esential.

Citeste si: Parfum pentru casa. Cum sa faci propriul odorizant de camera chiar la tine acasa

Desigur, un odorizant cu betisoare… are nevoie si de betisoare! Iti recomandam sa folosesti betisoarele de ratan, pe care le poti cumpara de la eMag.ro. Aceste betisoare va ajuta aroma sa iasa la suprafata si sa se raspandeasca in casa ta.

Asigura-te ca aceste betisoare au o inaltime de doua ori mai mare decat cea a borcanului, pentru a distribui aroma cat mai bine.

Acum ca ai terminat de facut primul tau odorizant cu betisoare, iti mai spunem ca aroma acestuia o sa fie subtila si nu se compara cu cea puternica a produselor din comert.

Mai trebuie sa stii ca betisoarele trebuie intoarse o data la cateva zile, pentru a improspata aerul din camera. Dupa aproximativ o luna, uleiul nu va mai mirosi la fel de intens, asa ca va trebui sa mai adaugi ulei esential.