Cum sa aplici corect crema de protectie solara pentru un bronz perfect si sanatos
Cum sa aplici corect crema de protectie solara pentru un bronz perfect si sanatos

Cum sa aplici corect crema de protectie solara pentru un bronz perfect si sanatos


Cum sa aplici corect crema cu factor de protectie solara pentru un bronz perfect si sanatos, pentru a te tine departe de efectele negative ale razelor soarelui. Vezi care sunt principiile de baza ale expunerii corecte la soare.

Cum sa aplici corect crema de protectie solara pentru un bronz perfect si sanatos – Cuprins:

Cum sa aplici corect crema de protectie solara

Cum sa aplici corect crema de protectie solara
Cum sa aplici corect crema de protectie solara

Crema cu factor de protectie solara nu trebui sa-ti lipseasca in niciun anotimp. In functie de sezon, trebuie sa aplici pe piele crema cu factor mai mic mic (6-10- daca este sezonul rece) si sa cresti usor in functie de anotimp, temperatura, perioada in care alegi sa te expui la soare, varsta si de tipul de pigment. Tocmai de aceea este necesar sa stii cum sa aplici corect crema de protectie solara.

Cele mai sensibile persoane sunt cele blonde cu ochi colorati- fototipul 1, iar cele mai rezistente sunt persoanele de culoare- fototipul 5. In functie de aceste conditii, vei alege crema cu factor de protectie mediu (10-25), ridicat (30-50) sau foarte ridicat (50+).

Cremele cu factorul de protectie cel mai ridicat este bine sa le folosesti in sezonul cald,  cand expunerea la soare devine cu adevarat periculoasa pentru sanatatea ta.

Nu intelege, insa, ca o crema cu factor de protectie solara te protejeaza suta la suta, mai ales daca tu alegi sa te expui iresponsabil la soare in intervalul orar 11.00-16.00. Agresivitatea razelor UV in acest interval de timp este extrem de mare si periculos pentru sanatatea ta. Riscul dezvoltarii unui tip de cancer de piele devine aproape iminent.

Nu te lasa pacalit de lipsa agresivitatii razelor UV nici daca stai la umbra sau daca este innorat. Pielea ta are la fel de multa nevoie de crema cu factor de protective solara.

Razele UV

Raze UV
Raze UV

Cum sa aplici corect crema de protectie solara. Razele ultraviolete numite si raze UV, sunt radiatii electromagnetice cu o lungime de unda mai mica decat radiatiile luminii percepute de ochiul omenesc. Denumirea de „ultraviolet” provine de la culoarea violet din spectrul luminii albe, care are o lungime de unda invecinata, doar ca ceva mai mare.

In cantitati mici, razele ultraviolete sunt extrem de benefice pentru sanatatea noastra. Sunt impartite in doua categorii: UVA si UVB si afecteaza in mod diferit in organismul nostru.

In timp ce razele UVA patrund in stratul superior al pielii, putand conduce la imbatranirea prematura a pielii si la instalarea alergiilor solare, cele UVB te ajuta sa te bronzezi, stimuland si productia de melanina din piele. Tot razele UVB se fac vinovate si pentru aparitia arsurilor solare.

Efectele celor doua tipuri de raze ultraviolete pot fi prevenite daca folosesti un mix de filtre UV. Formulele eficiente ofera protectie solara pentru un bronz sanatos.

Arsurile si alergia solara

Arsuri solare
xArsuri solare

Expunerea la soare te poate pune fata in fata cu unele probleme de sanatate. Printre cele mai comune sunt arsurile si alergia solara. De aceea, trebuie neaparat sa stii cum sa aplici corect crema de protectie solara.

Arsurile solare sunt extrem de daunatoare pielii. In afara de durerea pe care o vei simti pentru multe zile, mai ales cand esti la dus, sub apa calduta, trebuie sa stii ca este posibil sa favorizeze si aparitia de alunite noi.

Din fericire poti preveni astfel de probleme. Tot ce ai de facut este sa te feresti sa te expui la soare in intervalul 11.00-16.00, cand razele UV sunt extreme de agresive si sa aplici pe piele crema cu factor de protectie solara cu FPS-ul potrivit, adica crema cu factor de protectie mediu (10-25), ridicat (30-50) sau foarte ridicat (50+) si sa o reaplici in mod corect la cel mult doua ore distanta de la aplicarea initiala.

O alta problema de sanatate cu care te-ai putea confrunta din cauza expunerii la soare ar putea sa fie si alergia solara. Se manifesta de obicei prin: inrosirea pielii, mancarime, retentie de fluide, dureri,  basici.

Citeste si: Cum sa calmezi arsurile solare cu ingrediente 100% naturale. Cele mai simple si eficiente metode

De regula, semnele unei alergii solare apar dupa doar cateva minute de la expunerea la razele ultraviolete. Sunt si cazuri cand reactiile apar la cateva ore de la expunerea la soare sau la cateva saptamani. Oricare ar fi durata aparitiei reactiilor, trebuie sa stii ca pielea va avea un aspect  aspru si inrosit. Nu uita, trebuie sa stii cum sa aplici corect crema de protectie solara!

Cu aceasta problema de sanatate se lupta de obicei femeile cu pielea deschisa la culoare si cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani. Barbatii sunt mai putin afectati.

In general, alergiile solare dispar singure in decurs de 10 zile, dar trebuie sa stii ca poata sa dispara si sa reapara pe parcursul vietii, fara o explicatie medicala clara. Cert este ca pielea trebuie protejata cu crema de protectie cu FPS foarte ridicat (50+) si este nevoie sa te prezinti de urgenta la medic pentru a vorbi despre problema de sanatate pentru a se lua cea mai buna decizie pentru a te proteja.

De regula se recomanda expunerea treptata si dozata la razele UV  iarna si primavara devreme. Metoda pregateste, practic, pielea pentru contactul cu primele raze solare puternice ale anului.