Cum sa afli la ce sectie trebuie sa votezi la Alegerile Locale 2020
Cum sa afli la ce sectie trebuie sa votezi la Alegerile Locale 2020

Cum sa afli la ce sectie trebuie sa votezi la Alegerile Locale 2020


Pe data de 27 septembrie 2020, au loc alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale. Daca si tu te pregatesti sa te duci la vot, iti explicam cum sa afli la ce sectie trebuie sa votezi la Alegerile Locale 2020.

Care sunt masurile anti coronavirus luate pentru Alegerile Locale 2020?

Masca protectie impotriva coronavirus
Masca protectie impotriva coronavirus

Din cauza vremurilor in care traim, este nevoie si de masuri anti coronavirus pentru Alegerile Locale din 2020, asa ca autoritatile au anuntat o serie de masuri care vor fi luate.

In primul rand, purtarea mastii de protectie, este obligatorie pentru toata lumea, de la alegatori, la membrii birourilor electorale ale sectiilor de votare, operatii de calculator, persoanele acreditate, candidati, delegati acreditati, personal de paza, personal tehnic, informaticieni, personalul centrelor operative de interventie pentru demedierea disfunctionalitatii Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal (SIMPV), membrii biroului electoral de circumscriptie ierarhic superior pe toata durata in care se afla in sediul sectiei de votare si in localul de vot.

Se va asigura distantarea fizica de minimum 1 metru intre participantii la vot, iar dezinfectia se va face periodic si dupa fiecare contact direct cu alte persoane a mainilor participantilor la procesul electoral.

Gel dezinfectant si masca de protectie
Gel dezinfectant si masca de protectie

Primariile vor afisa in locuri vizibile regulile de protectie individuala, de distantare fizica, de igiena, dar si de acces in sediul sectiilor de votare si in localurile de vot. Locurile in care se va putea stationa in sediul sectiei de votare si in afara acestuia vor fi marcate, astfel incat sa se asigura distantarea fizica de minimum 1 metru intre participantii la vot.

Flacoanele cu solutie dezinfectanta, pe baza de alcool, pentru maini, vor fi marcate in mod corespunzator, la fel ca si recipientele unde se vor arunca mastile si manusile folosite.

Se vor stabili circuite separate de intrate si de iesire in sediul sectiei de votare sau in localul de vot, precum si marcarea corespunzatoare a acestora cu indicatoare.

Bineinteles, celor care vor participa la vot li se va lua temperatura la intrarea in sediul sectiei de votare. Totodata, nu mai mult de 5 alegatori vor putea fi prezenti in sala de vot, care vor respecta distantarea sociala.

Cum poti sa afli care este sectia ta de votare pentru Alegerile Locale 2020?

Cum sa afli care este sectia de votare Alegeri Locale 2020
Cum sa afli care este sectia de votare Alegeri Locale 2020

Cea mai simpla modalitate de a afla care este sectia la care trebuie sa votezi este sa accesezi site-ul registrulelectoral.ro. Acesta este pus la dispozitie de Autoritatea Electorala Permanenta.

Lucrurile sunt destul de simple, pentru ca va trebui sa completezi formularul cu datele exacte din cartea de identitate sau din buletin, precum CNP-ul, numele de familie, dar si codul de securitate pe care il gasesti sub campul pentru codul numeric personal.

Dupa ce ai introdus toate datele, trebuie sa apesi butonul „Cauta”. Site-ul iti va arata unde esti inscris pe listele permanente ale sectiri de votare si adresa exacta a acesteia, plus localizarea pe harta. Totodata, vei vedea si care sunt delimitarile sectiei de votare.