Cum sa activezi roamingul de la Digi RCS & RDS cand pleci din Romania
Cum sa activezi roamingul de la Digi RCS & RDS cand pleci din Romania

Cum sa activezi roamingul de la Digi RCS & RDS cand pleci din Romania


Daca pleci in vacanta si vrei neparat sa vorbesti cu cei dragi la telefon, trebuie sa iti activezi serviciul de roaming. Iata cum poti face cand pleci din Romania, daca esti abonat la Digi RCS & RDS si ce tarife se aplica.

Cum sa activezi serviciul de roaming daca esti abonat la Digi RCS & RDS

Conform companiei, activarea serviciului pentru abonatii Digi Mobil este gratuita pentru toate tipurile de roaming, adica Voce sau Date Mobile.

Daca vrei sa activezi serviciul de roaming prin telefon, este necesar sa suni la *777, numar apelabil doar din reteaua Digi Mobil, sau la 031.400.7777. Serviciul se mai poate activa in orice magazin Digi.

O alta metoda simpla este sa activezi serviciul de roaming international din contul tau Digi.

Iata cum se activeaza serviciul roaming de voce din contul Digi:

 • Acceseaza contul tau sau daca nu ai unul, este necesar sa creezi unul (o poti face aici, pe site-ul digiromania.ro)
 • Acceseaza sectiunea „Serviciile mele”
 • Seecteaza sectiunea „Digi Mobil”
 • Alege numarul de telefon pentru care vrei sa activezi serviciul roaming de voce
 • Acceseaza meniul „Configureaza” si selecteaza „Roaming voce”
 • Apasati butonul „Activeaza” si serviciul de roaming voce a fost activat

Cum sa activezi serviciul roaming de date din contul Digi:

 • Acceseaza contul Digi
 • Acceseaza sectiunea „Serviciile mele”
 • Selecteaza sectiunea „Digi Mobil”
 • Alege numarul de telefon pentru care trebuie sa faci acest lucru
 • Acceseaza „Configureaza” si selecteaza optiunea „roaming date”
 • Apasa butonul „Activeaza” si serviciul de roaming date a fost activat

Legat de tarifele serviciului de roaming de la Digi Romania, acestea pornesc de la 0.024 euro sau 0.048 euro pe minut (TVA inclus), daca suni catre destinatii mobile din Europa, iar catre SUA, China si Canada, beneficiezi de un tarif de doar 0.012 euro/minut (TVA inclus).

Daca optezi pentru abonamentul Digi Mobil Optim Nelimitat, beneficiezi de 3.000 de minute catre o serie de destinatii internationale, precum retele fixe si mobie din UE, SUA, Canada, dar si catre principalele retele mobile din Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Cipru, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Luxemburg, Lituania, Marea Britanie, Malta, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Ungaria.

Afla si cum sa iti platesti factura rapid si usor la Digi RCS & RDS sau cum poti sa iti prelungesti abonamentul chiar daca nu ai platit!

Cum sa procedezi daca serviciile de roaming Digi nu functioneaza

Harta retele roaming Digi
Harta retele roaming Digi

Daca dupa ce ai iesit din tara, telefonul tau nu functioneaza in roaming, va trebui sa cauti functia „Change IMSI” si sa setezi telefonul pe functia „Roaming” (atunci cand treci dintr-o tara semnalata cu albastru intr-una semnalata cu alb pe harta).

Daca treci dintr-o tara semnalata cu alb intr-o tara semnalata cu albastru, va fi necesar sa cauti functia „Change IMSI” din telefonul tau si sa activezi functia „National”.

In caz ca serviciul de roaming nu este functional chiar daca ai facut aceste schimbari, este posibil sa fi uitati sa activezi roamingul de date si/sau de voce. Va fi necesar sa folosesti o retea locala de internet (WiFi) pentru a activa cele doua servicii din contul tau de client, exact cum ti-am explicat mai sus. Daca nu ai disponibila o retea de internet, trebuie sa suni la numarul 0040.314.00.7777.

Exceptie fac situatiile in care SIM-ul tau nu este compatibil cu serviciul de roaming si va terbui sa il schimbi intr-unul din magazinele Digi la venirea in tara. Mai este posibil sa nu te incadrezi in conditiile de bonitate, asa ca nu vei putea utiliza serviciul de roaming.