Comprese calde. Afla cum sa le faci cu ce ai la indemana in casa si ce poti folosi pentru a iti alina durerile. Fie ca ai tendoane inflamate sau dureri cronice de natura reumatica, trebuie sa stii ca poti aplica acele comprese calde pentru a favoriza cresterea mobilitatii articulare.
Cand poti sa aplici comprese?
Dupa cum spuneam, compresele calde sunt indicate pentru a fi folosite in durerile cronice de natura reumatica. Le poti aplica atunci cand ai dureri ale coloanei vertebrale, ale genunchilor, dar pe unele articulatii de la nivelul degetelor.
Citeste si: Cum sa scapi de febra musculara dupa un antrenament intens sau daca n-ai mai mers de mult la sala
Bineinteles, caldura din aceste comprese dilata vasele sangvine, stimuleaza circulatia si transporta oxigenul impreuna cu substantele nutritive in celulele musculare. Tocmai de aceea, compresele calde sunt recomandate cand ai dureri.
Compresele calde sunt utile pentru cei ce prefera o terapie naturala care nu implica medicamentatie. Acestea contribuie si la decontractia musculara, la persoanele ce se confrunta cu spasme musculare sau tensiune musculara.
Comprese calde. Cum sa le faci cu ce ai la indemana in casa
Daca si tie ti s-a intamplat sa ai dureri, atunci o sa iti spunem cum poti sa faci comprese calde cu ce ai la indemana in casa. O sa incepem cu prosoapele de mana, care sunt excelente pentru a face o compresa.
Tot ce trebuie sa faci este sa in inmoi in apa, iar apoi sa il bagi pentru 10-12 minute intr-un cuptor incalzit la 150 de grade Celsius. Dupa aceea, scoate-l din cuptor si pune-l in alt prosop, pentru a te proteja si a iti vindeca durerile.
Mai poti incerca sa inmoi un prosop si sa storci excesul de apa din el, iar apoi sa il bagi intr-o punga cu fermoar (ziplock) pe care le folosesti pentru a congela diverse alimente sau pentru a le tine in frigider.
Pune prosopul in punga, iar apoi pune punga la microunde pentru doua minute. Doar atunci cand o scoti din cuptorul cu microunde o inchizi si o impaturesti intr-un alt prosop, pentru a te asigura ca isi mentine temperatura ridicata pentru mai mult timp.
O soseta curata poate fi o solutie ideala atunci cand nu ai nimic la indemana. Umple-o cu orez, orz sau ovaz, iar apoi fa-i un nod pentru ca semintele sa nu se verse.
Pune soseta la microunde pentru 1-2 minute si compresa calda este gata. Daca vrei ca aceasta sa miroasa frumos, poti adauga in amestec si ulei esential de lavanda. Foarte simplu sa faci comprese calde, asa e?
Semintele de in ofera o caldura mai blanda si mai umeda decat orezul. Mai mult, pentru ca aceste seminte contin 40% ulei, retin caldura mai bine. Drept urmare, reprezinta o solutie ideala pentru comprese calde.
Pune compresa in cuptorul cu midrounde pentru 30 de secunde, iar aceasta o sa isi mentina caldura in jur de 30 de minute. Totodata, poti folosi pune compresa in congelator, daca vrei sa folosesti comprese reci.