Alergii de primavara. Cum sa scapi de acestea cu remedii naturale
Alergii de primavara. Cum sa scapi de acestea cu remedii naturale

Alergii de primavara. Cum sa scapi de acestea cu remedii naturale


Alergii de primavara. Afla cum sa scapi de acestea folosind remedii naturale, adica solutii la indemana oricui. Nu uita ca alergiile sunt mecanisme de raspuns ale organismului, de aparare a sistemului imunitar sub actiunea unor substante denumite alergeni, asa ca mare atentie!

Alergii de primavara. Cum sa scapi de acestea cu remedii naturale – Cuprins:

Simptome alergie primavara

Simptome alergie primavara
Simptome alergie primavara

Sunt extrem de sacaitoare si multe dintre ele se manifesta primavara, mai ales din cauza polenului diferitelor plante. Insa si praful si substantele toxice din aer pot produce reactii alergice, unele dintre ele chiar severe.

Cele mai cunoscute simptome ale unei reactii alergice sunt infundarea nasului sau, din contra, rinoreea, adica secretiile mucoase abundente care au o consistenta apoasa, lacrimarea ochilor, tusea, stranutul, dureri usoare la nivelul capului, urticarie, mancarime locala, la nivelul pielii si inrosirea unor zone ale pielii.

Alergiile nu sunt de ignorat, iar recomandarea este de a merge la medicul alergolog pentru stabilirea diagnosticului corect, dar si pentru prescrierea tratamentului potrivit.

Multe dintre alergiile ignorate sau minimalizate sfarsesc la camera de garda cu criza astmatica sau, in cazuri severe, desi mai rar, soc anafilactic, care reprezinta un risc vital semnificativ pentru pacient.

Cum sa scapi de alergii de primavara cu remedii naturale

Alergii de primavara
Alergii de primavara

Tratamentele naturiste sunt de ajutor in ameliorarea simptomelor neplacute din alergii. De exemplu, simplul stranut poate fi ameliorat cu ceaiuri fierbinti din trifoi rosu sau urzica, in vreme ce usturoiul amelioreaza rinoreea.

Pe de alta parte, ceaiurile de eucalipt si cimbru sunt recomandate pentru ameliorarea congestiei si inflamatiei care apar la nivelul pielii. In acest caz, se vor infuza 30 de grame de frunze din aceste plante intr-o cana de apa fierbinte.

Cataplasma obtinuta se aplica pe zonele afectate pentru reducerea simptomelor. Mare grija, daca te stii cu ceva mai multe alergii, testeaza si un posibil raspuns alergic la aceste plante inainte de a le aplica pe piele. Poti face asta aplicand cataplasma pe o suprafata foarte mica. Daca se umfla, se inroseste si/sau apar mancarimi la nivel local, atunci aceste plante nu sunt pentru tine.

Consumul zilnic de doze mari de vitamina C poate ajuta in ameliorarea reactiilor alergice deoarece vitamina C are proprietati antihistaminice. In acest caz se recomanda o doza zilnica de 1-4 grame de vitamina C, care ar trebui sa ajute si de decongestionarea nazala.

Alimente care contin vitamina C
Alimente care contin vitamina C

In plus, vitamina E ajuta la usurarea respiratiei si sustine sistemul imunitar in lupta impotriva infectiilor. Daca adaugi si seleniu, atunci, aceste doua elemente protejeaza corpul impotriva radicalilor liberi, avand efect antioxidant. Vitamina A, impreuna cu zincul, sunt secretul unui sistem imunitar functional. Vitamina B ajuta productia de cortizon care, la randul lui, neutralizeaza factorii alergici, spun medicii.

Pe de alta  parte, extractul din scoarta stejarului alb este eficient in ameliorarea afectiunilor de la nivelul sinusurilor, inclusiv celor asociate alergiilor.

Calciul si magneziul sunt doua minerale esentiale in dieta persoanelor care sufera de alergie deoarece relaxeaza sistemul nervos si lupta impotriva stresului care vine la pachet cu reactia alergica. 

Echinaceea stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la ameliorarea alergiilor, mai ales a celor de primavara. Poate fi consumata sub forma de ceai, capsule, tinctura, cu mentiunea de a se respecta dozele recomandate pe ambalajul produsului ales.

Ceai de urzici
Ceai de urzici

Am spus deja ca urzica este un antihistaminic natural pentru ca stimuleaza reactia sistemului imunitar in fata alergenilor, pe de o parte si, pe de alta parte, calmeaza senzatia de ochi inrositi si uscati. Ceaiul din frunze de urzica este recomandat pentru ameliorarea alergiilor.

Poate este un remediu natural mai putin cunoscut in alergii, insa menta opreste lacrimarea permanenta a ochilor – care apare in alergii. Se consuma cate o cana de ceai de menta in fiecare zi, dar si aplicarea plicurilor de ceai utilizate sub forma de comprese oculare. Atentie! Este important ca lichidul sa nu se prelinga in interiorul ochiului.

Cateva lingurite de miere cruda, administrate in fiecare zi, au redus simptomele alergiilor la pacientii care au participat la un studiu. Acest ingredient calmeaza lacrimarea excesiva a ochilor si mancarimile la nivelul pielii.

Citeste si: Buze crapate de la vant. Cum sa le vindeci cu remedii naturale

Otetul din cidru de mere sustine si stimuleaza sistemul imunitar si, in plus, sprijina drenajul limfatic si subtiaza mucusul. Amesteca o lingura de otet de mere cu una de zeama de lamaie proaspat stoarsa si o jumatate de lingura de miere cruda. Consuma din acest amestec de trei ori pe zi.

Trebuie sa mai stii ca legumele proaspete, cum sunt frunzele de telina, varza, sfecla, morcovii si chiar napii pot combate alergiile sezoniere. Daca suferi de alergii consuma legume de culoare verde inchis, galbene sau portocalii, dar si ghimbir, usturoi, ceapa si hrean.

Incearca sa eviti consumul de alcool si tutun mai ales in sezonul in care se manifesta alergia ta.