Cum sa scapi de mascnee (maskne) sau acnee de la masca de protectie. Ce trebuie sa faci pentru a te asigura ca fata ta este curata si nu vei avea problemele de care te loveai in adolescenta. Iata ce sa iei in considerare si cum sa actionezi.
Care sunt cauzele acneei cauzate de masca
Pentru cei ce nu stiu, mascnee (maskne) este un termen relativ nou, folosit pentru o acnee ce apare de la masca de protectie. Vremurile pe care le traim in acest moment ne-au facut sa ne lovit si de alta problema, deoarece trebuie sa purtam masca de protectie mai ales in spatiile inchise.
Tocmai de aceea, organismul reactioneaza si multe persoane se lovesc de problemele cu tenul pe care le aveau in adolescenta, chiar daca acea perioada a trecut de ceva timp. Acneea poate aparea la toate persoanele, indiferent de varsta si cauza este ca acei pori din piele sunt infundati cu sebum, murdarie sau celule de piele moarta.
Masca de protectie retine umiditatea provenita in urma respiratiei sau a transpiratiei, creste nivelul de umiditate si in acelasi timp riscul de aparitie al acneei. Gandeste-te ca pielea ta deja are o multime de celule de piele moarta, sebum sau murdarie chiar daca nu porti o masca de protectie.
Totodata, frecarea poate cauza iritatia pielii si acest lucru duce la aparitia acelor bubite care nu sunt chiar estetice. Pe langa asta, materialul din care este facut masca iti poate irita suprafata pielii.
Acnee de la protectie. Cum sa vindeci mascneea
Acnee de la masca de protectie. Daca si tu te-ai lovit de o acnee cauzata de masca de protectie, ar fi bine sa stii cum sa tratezi aceasta problema sau cum sa o previi. Pentru ca va trebui sa ne protejam in continuare, ar fi bine sa stii cum sa tratezi.
In primul rand, trebuie sa iti cureti fata in mod constant. In acest fel, pielea nu va mai fi grasa, cureti celulele moarte de pe suprafata pielii si tii sub control iritatiile care pot aparea. Asadar, ar fi bine sa iti cureti pielea imediat dupa ce dai jos masca de protectie pe care ai purtat-o o perioada mai lunga.
Expertii spun ca ar fi bine sa folosesti apa calduta, nu fierbinte, dar si sa te usuci folosind un prosop moale pe care sa nu il apesi foarte tare. Daca o sa apesi foarte tare atunci cand te usuci, risti sa iti usuci pielea fetei prea mult sau sa iti apara iritatii.
Citeste si: Cum sa scapi de cosuri. Iata cele mai bune 6 tratamente si remedii impotriva acneei!
Totodata, este indicat sa folosesti si un produs de curatare pentru a elimina excesul de sebum de pe fata, murdaria sau bacteriile. Foloseste un produs care nu contine prea multe chimicale si care nu are miros, pentru a te asigura ca nu vei cauza iritatii ale pielii sau ca nu vei agrava acneea. Daca ai o piele extrem de sensibila, iti recomandam sa ceri ajutorul unui dermatolog.
Hidratarea pielii este esentiala si face parte din acest tratament. De multe ori, persoanele care au probleme cu pielea fetei tind sa sara peste acest pas, deoarece cred ca le va agrava mai mult suprafata pielii.
Daca suferi e acnee de la masca de protectie, ar fi bine sa nu te machiezi pana cand cosurile nu incep sa dispara. Atunci cand te machiezi nu faci decat sa blochezi porii si sa iti agravezi situatia.
Cum sa previi o acnee de la masca de protectie
Dupa ce ai tratat aceasta acnee care apare de la masca de protectie, este bine sa stii si cum sa previi aceste probleme. Nu de alta, dar e bine sa iti protejezi pielea fetei pe toata durata zilei si sa nu ai acele bubite deranjante.
In primul rand, asigura-te ca folosesti o masca de protectie din bumbac, deoarece acest material permite pielii sa respire, asa ca vei transpira mai putin. Pe langa asta, ar trebui sa te asiguri ca masca este potrivita pentru fata ta, adica sa nu fie nici prea stransa, dar nici sa iti ofere prea mult spatiu.
Avantajul mastilor de bumbac este ca acestea pot fi spalate si reutilizate. Spala-le foarte bine folosind sapun si apa, iar apoi lasa-le sa se usuce la soare. Nu purta o masca umeda, deoarece aceasta poate cauza mai multe probleme.
De fiecare data ar fi bine sa ai inca o masca la tine, pentru ca daca o porti pe o perioada indelungata este recomandat sa o schimbi dupa 4-5 ore. O masca de rezerva, perfect curata, va preveni si aparitia acestei acnee care apare de la masca de protectie.
De asemenea, este bine sa ii oferi pielii posibilitatea de a respira un pic. Se recomanda ca la fiecare 4 ore sa stai aproximativ 15 minute fara masca, pentru ca pielea sa respire.