Temperatura optima in frigider. Afla care trebuie sa fie temperatura in interiorul frigiderului, cum sa o setezi in functie de anotimpuri si cum trebuie sa fie vara sau iarna. Ce trebuie sa stii pentru ca alimentele sa nu se strice!
Temperatura optima in frigider. Cum sa folosesti combina frigorifica in mod corect
Cu siguranta te-ai intrebat si tu care este temperatura optima in frigider, mai ales in zilele caniculare in care temperaturile cresteau foarte mult. Nu de alta, dar este posibil ca alimentele sa se strice daca nu o setezi corect.
Asadar, temperatura din frigider trebuie sa fie cuprinsa intre 3 si 5 grade Celsius. Astfel, te asiguri ca alimentele se pastreaza in mod corect si vor rezista mai mult timp fara sa se strice.
Cum sa masori temperatura din frigider pentru a te asigura ca acesta o indica in mod corect. Ei bine, daca si tu vrei sa faci asta, o sa ai nevoie de un pahar cu apa in care pui un termometru, dupa care il lasi sa stea peste noapte in frigider.
Citeste si: Cat rezista ouale de tara in frigider. Cum sa le testezi daca mai sunt proaspete
A doua zi, verifica sa vezi care este temperatura aratata de termometru, pentru a o compara cu cea de pe afisajul frigiderului. Daca exista o diferenta, atunci o sa stii cum sa setezi temperatura in mod corect.
Pe timp de vara, temperatura din frigider trebuie sa fie cat mai aproape de valoarea de 3 grade Celsius. Totodata, este indicat ca frigiderul sa nu fie expus in lumina directa a soarelui, dar tine minte ca trebuie sa limitezi si timpul petrecut cu usa deschisa a frigiderului, pentru a evita ca aerul cald sa patrunda in interior.
Totusi, pe timp de iarna, temperatura din frigider poate sa fie setata la valoarea de 5 grade Celsius. Temperatura din interiorul locuintei nu va mai fi atat de mare ca si pe timpul verii, asa ca aceasta poate fi cu cateva grade mai ridicata.
Cum sa depozitezi alimentele
Acum ca stii care este temperatura optima in frigider, ar trebui sa stii si cum sa depozitezi alimentele in mod corect. Nu uita ca exista zone de temperatura in frigider, asa ca alimentele trebuie asezate intr-o anumita ordine.
Spre exemplu, pe usa frigiderului este o zona mai calda, asa ca acolo ar trebui sa depozitezi alimente precum sosurile sau untul, sticlele de bauturi alcoolice, de suc sau de apa. Cu toate ca aproape toate frigiderele ofera loc pentru oua pe interiorul usei, te sfatuim sa le pastrezi cat mai aproape de peretele interior al acestuia.
Sertarul pentru legume va fi folosit pentru depozitarea fructelor si a legumelor, dar si pentru a depozita branzeturile.
Zona din mijlocul frigiderului este o zona rece, asa ca acolo poti depozita carnea gatita, supele sau ciorbele, pestele, produsele lactate proaspete, salatele la punga, deserturile sau mancarea gatita.
Zona cea mai rece din frigider este in raftul de jos, iar aceasta este rezervata de obicei alimentelor perisabile. Astfel, acolo este indicat sa pastrezi carnea cruda, preparatele din carne tocata, mezelurile, sau carnea de peste crud.
Este indicat ca temperatura din frigider sa nu depaseasca niciodata valoarea de 7 grade Celsius deoarece alimentele se pot strica destul de repede si vei favoriza dezvoltarea bacteriilor.