Muscaturi de plosnite. Cum sa le identifici si cum le tratezi
Muscaturi de plosnite. Cum sa le identifici si cum le tratezi

Muscaturi de plosnite. Cum sa le identifici si cum le tratezi


Muscaturi de plosnite. Afla cum sa le identifici, dar mai ales cum sa le tratezi. Cand te musca plosnitele si cum scapi de aceste insecte daca ai o infestare in casa. Ce trebuie sa stii!

Muscaturi de plosnite. Cum sa le identifici si cum le tratezi – Cuprins:

Cum arata muscaturile de plosnita

Cum arata muscaturile de plosnita
Cum arata muscaturile de plosnita

Inainte de toate, o sa iti spunem ca aceste muscaturi de plosnite nu cauzeaza boli, insa la anumite persoane pot provoca reactii alergice. 

Vestea proasta este ca plosnitele (Cimex lectularius) ataca doar noaptea, asa ca abia cand te vei trezi de dimineata vei putea vedea urmele de muscaturi. Pentru ca plosnita nu va nimeri din prima un vas de sange, mai mult ca sigur vei avea pe corp mai multe muscaturi, care seamana cu un traseu.

Muscatura unei plosnite este asemanatoare cu cea a unui tantar, insa vei observa un grup liniar de cate trei muscaturi care mai sunt cunoscute si ca mic dejun, pranz si cina. Lasate netratate, muscaturile pot cauza mancarimi si vor ramane vizibile pe piele pana la 9 zile.

Muscaturi de plosnite. Cum sa le tratezi

Muscaturi de plosnite
Muscaturi de plosnite

In cazul in care le lasi netratate si daca nu le mentii curate, aceste muscaturi de plosnite se pot umfla sau sangera. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa actionezi in cazul in care ai o infestare in casa ta.

Totodata, muscaturile se pot infecta la persoanele care au un sistem imunitar slab, in general la copii sau persoane mai in varsta. De asemenea, persoanele imobizate si cu un sistem imunitar mai scazut, pot dezvolta Infectii daca au fost muscati de plosnite.

Daca si tu ai identificat muscaturi de plosnite pe suprafata pielii, trebuie sa stii ca primul pas va fi sa speli zona cu apa si sapun, pentru a o curata.

Dupa aceea, aplica o compresa cu gheata si tine-o acolo in reprize de cate 10 minute. In caz ca este nevoie, aplica din nou comprese, insa pastreaza un interval de 20 de minute intre acestea.

Muscaturi de plosnite
Muscaturi de plosnite

Gelul de aloe vera este foarte folositor in cazul acestor muscaturi, deoarece are proprietati antiinflamatorii, antimicrobiene si grabeste procesul de vindecare al ranilor. Aplica gel proaspat de aloe vera pe muscaturi, insa doar dupa ce te-ai spalat foarte bine.

Si cojile de banane sunt eficiente pentru a calma muscaturile de plosnite, datorita antioxidantilor pe care il contin. Freaca partea interioara a cojii de banana (acel miez alb) pe suprafata de piele muscata si vei reduce inflamatiile, dar in acelasi timp vei grabi si vindecarea.

Mai poti incerca si o bucata de vata pe care ai inmuiat-o in lapte rece. Proteinele din lapte vor ajuta la reducerea inflamatiilor, dar in acelasi timp vor reduce si zonele rosii.

Ar fi bine sa mai stii ca si coaja sau feliile de castravete pot fi utilizate in calmarea muscaturilor. Datorita vitaminei C si acidului cafeic, este recomandat sa utilizezi o coaja sau o felie de castravete pe zona afectata, pe care o lasi sa actioneze timp de 10-15 minute.

Cum arata plosnita
Cum arata plosnita

Uleiurile esentiale sunt iarasi foarte bune pentru a trata niste muscaturi de plosnite. Poti folosi ulei de cuisoare, lemn de cedru sau menta, insa mare atentie pentru ca acestea nu se aplica direct pe piele!

Ca trebui sa pui cateva picaturi intr-un bol, iar peste acele picaturi sa pui ulei de cocos sau ulei de masline. Abia apoi, folosind o bucata de vata sau un tampon demachiant, se poate aplica pe suprafata de piele afectata.

Cu toate ca pare greu de crezut, un uscator de par este eficient atunci cand vrei sa calmezi pielea afectata de muscaturile de plosnite. Aerul cald ajuta la stimularea circulatiei sangelui, asa ca vei atenua inflamatia. Tot ce trebuie sa faci este sa dai cu aer cald pe zona afectata, timp de 2-3 minute.

Citeste si: Cum sa scapi de plosnite de pat. Solutii chimice si naturale pentru a le elimina

Si pasta de dinti este un bun remediu pentru a reduce inflamatia aparuta dupa muscaturi. Totusi, ai nevoie de pasta de dinti si nu gel, pe care o intinzi pe zona afectata, iar apoi o lasi sa actioneze timp de 10 minute. La final, clateste foarte bine zona cu apa rece.

Otetul de mere reprezinta o alta solutie foarte buna pentru a trata aceste muscaturi de plosnite. Folosind o bucata de vata sau un tampon demachiant, aplica otet de mere pe muscaturi, iar apoi lasa-l sa se usuce. Poti clati dupa ce zona s-a uscat.

Plosnite de pat
Plosnite de pat

Chiar si zeama de lamaie poate fi folosita pentru a scapa de zonele inflamate de muscaturi de plosnite. Iti trebuie o jumatate de lamaie, iar apoi foloseste zeama imbibata pe un disc demachiant sau o bucata de vata. Daca recurgi la aceasta solutie, ar fi bine sa stii ca nu va trebui sa te expui la soare timp de cateva ore deoarece zeama de lamaie va sensibiliza pielea.

La final, iti mai spunem ca si hamamelisul (nucul/alunul vrajitoarelor) este o planta foarte utila pentru a calma zonele muscate. Nu trebuie sa folosesti chiar planta, ci poti utiliza diferite produse de la farmacie care contin extract din aceasta planta. Aplica pe zona afectata si lasa solutia sa actioneze timp de 10 minute.

In cazul in care in casa ta exista o infestare cu plosnite de pat, ar trebui sa stii ca poti utiliza K-Othrine WG 250 de la Bayer, un insecticid care are o remanenta de 10-12 saptamani. Totodata, poti utiliza si Solfac Automatic Forte, de la Bayer, un insecticid sub forma unei bombe fumigene.