Metode de desarare a carnii. Cum sa procedezi si care sunt pasii
Metode de desarare a carnii. Cum sa procedezi si care sunt pasii

Metode de desarare a carnii. Cum sa procedezi si care sunt pasii


Metode de desarare a carnii. Afla ce ar trebui sa faci daca ai pus din greseala prea multa sare pe carne, dar si cum sa procedezi in mod corect. Care sunt pasii pe care sa ii urmezi, ce trebuie sa stii!

Metode de desarare a carnii. Cum sa procedezi si care sunt pasii – Cuprins:

Metode de desarare a carnii. Cum sa faci asta in mod corect

Metode de desarare a carnii
Metode de desarare a carnii

Metode de desarare a carnii. Trebuie sa recunoastem faptul ca atunci cand gatim carne, sarea este necesara, deoarece o ajuta sa devina delicioasa. Problema apare atunci cand pui prea multa sare.

Totusi, exista cateva metode pe care sa le folosesti pentru a indeparta sarea si pentru a gati carnea cum trebuie. Nu de alta, dar daca este prea sarata, friptura nu va mai putea fi mancata sau daca o sa faci asta, inseamna ca o sa bei prea multa apa dupa aceea.

Cea mai simpla metoda de desarare a carnii este sa folosesti apa. Fie ca o tii sub jetul de apa rece, fie ca o pui intr-un castron cu apa, stratul de sare va incepe sa se dizolve si astfel va fi indepartat.

Citeste si: Cat se tine slanina la sare. Cum sa o pregatesti si care sunt pasii

O alta metoda pentru a rezolva acest lucru este sa adaugi ingrediente care pot contrabalansa gustul sarat al carnii. Spre exemplu, poti folosi un acid, adica sucul de la o lamaie sau otet. Asadar, poti servi carnea langa o salata si astfel friptura nu se va mai simti atat de sarata la gust.

O friptura prea sarata poate fi salvata daca folosesti un produs lactat, spre exemplu smantana sau unt nesarat. Asadar, poti pune untul nesarat pe friptura, iar acesta o sa adauge un gust dulceag, ceea ce inseamna ca sarea nu se va mai simti atat de mult.

Totodata, poti folosi smantana pentru a face un sos. Incearca sa faci un sos Bearnaise folosind otet, galbenusuri de ou, unt clarificat, salota si ierburi.

Cum sa asezonezi carnea

Asezonare carne
Asezonare carne

Acum ca ti-am explicat ce metode de desarare a carnii poti folosi, ar fi bine sa stii si cum sa asezonezi carnea in mod corect, pentru a evita problemele pe viitor.

De exemplu, expertii ne sfatuiesc sa punem sare pe carne doar dupa ce ne-am asigurat ca aceasta este perfect uscata. Pe scurt, foloseste un servetel pentru a usca suprafata carnii si abia apoi pune sare. Sarea care va ramane lipita de carne reprezinta cantitatea ideala.

In cazul in care carnea este uda si vei pune sare, cu siguranta aceasta va deveni prea sarata. Fiind umeda, o cantitate prea mare de sare se va lipi de carne, ceea ce inseamna ca nu o sa te bucuri din plin de savoarea fripturii.

De asemenea, poti adauga sarea pe carne in diferite etape atunci cand o gatesti. Asadar, nu adaugi toata sarea inainte sa pui friptura la gatit, iar in acest mod te asiguri ca nu ai pus prea multa. Pe masura ce vei exersezi, o sa vezi ca nu o sa mai ai probleme legate de o cantitate prea mare de sare pusa pe carne.