La ce temperatura se coace checul. Afla cum sa il prepari, care sunt secretele ca acesta sa iasa pufos, dar mai ales cat trebuie sa il tii in cuptor. Ce trebuie sa stii daca si tu vrei sa pregatesti chec pentru cei dragi sau vrei sa te rasfeti cu un desert.
La ce temperatura se coace checul. Cum sa pregatesti acest desert
La ce temperatura se coace checul. Daca si tu te-ai hotarat sa pregatesti acest desert, afla ca timpul de gatire difera in functie de reteta pe care ai decis sa o folosesti. Totusi, temperatura ramane aceeasi in majoritatea retetelor.
Checul se coace la o temperatura de 180 de grade Celsius, insa este important sa preincalzesti cuptorul la aceasta temperatura. Totodata, este foarte important sa nu deschizi usa cuptorului in prima jumatate de ora de cand ai pus prajjitura, pentru a o lasa sa creasca si sa se rumeneasca.
Daca o sa folosesti o tava din ceramica sau de sticla, timpul de coacere poate sa creasca cu pana la 20 de minute. Atunci cand folosesti o forma de chec din metal, acesta se va coace mult mai repede.
Un secret ca un chec sa iasa pufos este ca ingredientele sa fie la temepratura camerei. Asadar, pe langa preincalzirea cuptorului, va trebui sa scoti cu cel putin o ora inainte toate ingredientele de care ai nevoie din frigider.
De asemenea, este foarte important sa bati cat mai bine albusurile, deoarece trebuie sa incorporezi cat mai mult aer in acestea. Asadar, va trebui sa folosesti un mixer manual sau un tel, insa ultima varianta o sa iti ia mai mult timp si rezultatul nu o sa fie chiar pe masura asteptarilor.
Mai mult, pentru a te asigura ca checul este gata, va trebui sa faci testul scobitorii la final. Practic, acesta se va intepa cu o scobitoare si daca aceasta iese perfect curata inseamna ca poti scoate checul din cuptor. In caz contrar, checul se mai lasa la copt timp de cateva minute pana va fi gata.
Pentru a prepara un chec la cuptor o sa ai nevoie de 200 grame de faina, 200 grame de zahar, 5 oua, 4 linguri cu ulei, 2 linguri cu cacao, o lingurita cu praf de copt, un praf de sare si 16 grame de zahar vanilat.
Primul pas va fi sa separi albusurile de galbenusuri. Dupa aceea, albusurile se bat impreuna cu praful de sare, iar apoi va trebui sa folosesti mixerul pentru a obtine o spuma.
Peste acea spuma se pune zaharul vanilat. Foloseste din nou mixerul, iar apoi adauga treptat si zaharul tos pana ce obtii o spuma cu o consistenta mai tare.
Urmatorul pas va fi sa amesteci galbenusurile impreuna cu uleiul folosind o lingura. Dupa aceea, folosind o spatula incorporeaza galbenusurile peste spuma obtinuta mai devreme. Mare grija sa nu amesteci foarte repede pentru a nu pierde tot aerul din acea spuma.
Citeste si: Cum sa faci chec oparit, secretele celui mai pufos chec pe care o sa-l faci vreodata
Apoi, pune cate o lingura cu faina si amesteca foarte bine spuma, pana ce incorporezi cele 200 de grame. Dupa aceea, pune jumatate din cantitate intr-un bol, pentru ca peste aceasta cantitate vei pune cacao. Urmatorul pas va fi sa incorporezi praful de cacao in compozitie.
Cea mai simpla metoda este sa pui putina apa peste praful de cacao, sa amesteci pana ce devine lichid, iar apoi sa torni totul peste aluat. Amesteca cu grija pana la omogenizare.
La final, intr-o forma de chec se vor combina cele doua aluaturi. Cea mai simpla metoda va fi sa pui o lingura dintr-un aluat, apoi din cealalata, pana ce termini cele doua compozitii.
Checul va merge la cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade Celsius. Nu uita sa faci testul cu scobitoarea la final, pentru a te asigura ca acesta este copt in totalitate. Bineinteles, lasa-l sa se raceasca dupa ce l-ai scos din cuptor, pentru a il putea taia cum trebuie.