Izolatie teava apa inghet. Cum sa protejezi conductele pe timp de iarna
Izolatie teava apa inghet. Cum sa protejezi conductele pe timp de iarna

Izolatie teava apa inghet. Cum sa protejezi conductele pe timp de iarna


Izolatie teava apa inghet. Afla cum sa protejezi conductele pe timp de iarna, dar si de ce este necesara izolarea tevilor de apa. Iata ce trebuie sa stii pentru a evita posibilele probleme.

Izolatie teava apa inghet. Cum sa protejezi conductele pe timp de iarna – Cuprins:

De ce este utila izolarea tevilor de apa

Izolatii vata minerala
Izolatii vata minerala

Izolatie teava apa inghet. In cazul in care nu stiai, izolarea tevilor de apa este absolut necesara, asa ca daca nu ai facut asta inca, ar trebui sa o iei in considerare.

In caz contrar, tevile exterioare sau din spatii neincalzite se pot crapa, iar asta inseamna inundatii, sisteme de apa blocate, dar si cheltuieli destul de mari.

Totodata, poti izola si tevile de apa calda, deoarece in acest caz previi si pierderea de caldura, iar apa va avea o temperatura cu 2-3 grade Celsius mai mare decat atunci cand conductele nu sunt izolate.

Asadar, o izolatie de poate ajuta sa faci si economii, deoarece vei folosi mai putina energie atunci cand vine vorba de incalzirea apei. Bineinteles, reduci si pierderile de caldura.

Mai mult decat atat, izolatia te poate ajuta sa elimini si condensul de pe tevile de apa rece care trec pe la interior. Drept urmare, vei reduce umiditatea din interiorul locuintei, dar eviti si posibilele pagube din cauza petelor de apa.

De asemenea, izolarea tevilor de apa rece de la interior reduce si aparitia mucegaiului sau a igrasiei, pentru ca vei reduce riscul de umezeala de la interior.

Izolatie teava apa inghet. Cum sa o alegi si de cate tipuri este

Izolatie teava apa inghet
Izolatie teava apa inghet

Izolatie teava apa inghet. Pentru a proteja conductele de apa de temperaturile reduse de pe timpul iernii, poti alege mai multe solutii.

Cea mai accesibila solutie o reprezinta tuburile de polietilena, adica acele tuburi din spuma goale la interior, care vin cu o taietura si care iti permite sa invelesti conductele de apa.

Daca vrei o solutie ieftina, afla ca aceasta este cea mai la indemana. Poate fi utilizata pentru a izola conductele de apa rece, dar in acelasi timp este folosita si pentru izolarea conductelor cu apa calda sau cele de incalzire de la centrala termica.

O a doua solutie o reprezinta izolatia din cauciuc elastomeric. Este foarte buna pentru a tine la distanta mucegaiul sau igrasia, iar unele produse chiar vin cu o protectie antimicrobiana.

Mai poti utiliza si o izolatie de tevi cu vata minerala, care este asemanatoare cu tuburile de polietilena doar ca la interior au acea vata minerala utilizata pentru izolarea peretilor. Poti cumpara izolatii pentru tevi accesand acest link.

Montare izolatie teava apa inghet. Vestea buna este ca si tu poti izola conductele de apa la tine acasa, nu trebuie sa chemi un expert. Totusi, trebuie sa ai la indemana o ruleta de masurat pentru a te asigura ca alegi dimensiunea corecta pentru tevi, dar si un cutter pentru a o taia fara probleme.

Citeste si: Cum dezgheti conductele de apa si sa previi inghetarea acestora

Izolatia se sigileaza indepartand acele benzi autoadezive sau adaugand un adeziv, in functie de solutia pe care o alegi. O alta solutie este sa folosesti acei „soricei” speciali sau coliere, din plastic.

Tine minte ca la conductele care au un unghi de 90 de grade, izolatia se va taia la un unghi de 45 de grade pentru a o putea monta cum trebuie.

De asemenea, mai trebuie sa stii ca izolatia se va verifica in fiecare an, pentru a te asigura ca aceasta nu s-a stricat si se afla inca in stare foarte buna. Daca imbinarile nu mai sunt atat de bune, iti sugeram sa folosesti o banda autoadeziva.