Fragezire carne. Cum sa faci asta si ce ingrediente sa folosesti
Fragezire carne. Cum sa faci asta si ce ingrediente sa folosesti

Fragezire carne. Cum sa faci asta si ce ingrediente sa folosesti


Fragezire carne. Afla cum sa faci asta, dar si care sunt secretele pe care trebuie neaparat sa le stii atunci cand vrei sa gatesti o friptura suculenta. Care sunt cele mai bune ingrediente pe care le poti folosi!

Fragezire carne. Cum sa faci asta si ce ingrediente sa folosesti – Cuprins:

Fragezire carne. Cum sa faci asta si care sunt secretele

Fragezire carne
Fragezire carne

Atunci cand vrei sa prepari o friptura suculenta la tine acasa, cu siguranta trebuie sa vorbim despre cum sa faci o fragezire ca la carte a unei bucati de carne.

Bineinteles, cea mai intalnita metoda este sa folosesti ciocanul special de carne, deoarece acesta va inmuia fibrele dure ale carnii. Daca nu ai un astfel de ciocan in casa, atunci poti folosi o furculita cu ajutorul careia sa faci mici gauri in bucata de carne pe care urmeaza sa o gatesti.

Pe langa fragezirea mecanica a carnii, poti opta pentru o fragezire cu ajutorul enzimelor. In acest caz, dezavantajul este ca trebuie sa ai rabdare deoarece acest procedeu necesita timp. Carnea se poate fragezi folosind lamaie, vin alb, vin rosu, suc de portocale, otet sau chiar suc de ananas. Daca alegi aceasta metoda, afla ca o poti incerca pentru carne de vita, carne de pui, carne de vanat sau peste.

Vinul, sucul de citrice sau otetul sunt acide asa ca fibrele musculare se vor inmuia si pe langa asta, carnea va primi si mai multa aroma. Carnea se va lasa la marinat timp de 1-2 ore, dupa care se poate gati.

Fragezire carne. O alta metoda simpla de a fragezi carnea este folosind sare. Presarata pe deasupra, aceasta va absorbi umiditatea din carne si aroma se va intensifica. Mai mult de cat atat, daca o sa folosesti aceasta metoda pentru carnea de vita o sa vezi ca si culoarea se va intensifica.

Fragezirea carnii cu sare
Fragezirea carnii cu sare

Fragezire carne. Stim ca suna ciudat, dar si bicarbonatul de sodiu poate fragezi o bucata de carne. Presara bicarbonatul peste carnea pe care urmeaza sa o pregatesti, iar apoi las-o sa stea timp de cateva ore in frigider. Alternativ, poti face o pasta pe care o aplici pe suprafata carnii. Nu uita ca inainte sa gatesti carnea sa o speli si sa o stergi cu ajutorul unui servetel de hartie.

Sucul de rosii este iarasi foarte eficient pentru fragezirea carnii. Deoarece rosiile sunt acide, fibrele de carne se vor inmuia fara prea mult efort.

Citeste si: Cum sa marinezi carnea in mod corect. Cat timp trebuie lasata

Nu uita nici de bere! O bucata de carne de vita sau de porc lasata la marinat in bere timp de 1-2 ore se va transforma intr-o friptura frageda si suculenta!

Iaurtul este un alt ingredient care te ajuta sa fragezesti o bucata de carne. Foloseste iaurt pentru carnea de vita, carnea de pui sau carnea de porc si o sa vezi ca gustul nu va mai fi acelasi! Calciul prezent in iaurt va activa enzimele din carne si fibrele vor fi mult mai moi.

Chiar si daca o sa folosesti doar ulei, carnea se va fragezi. Asta se intampla pentru ca uleiul va hidrata bucata de carne, asa ca il poti folosi pentru o friptura de vita sau curcan. Asadar, pentru o fragezire ca la carte a unei bucati de carne poti folosi doar uleiul!