Diferenta intre faina 000 si 650. Cum sa alegi o alegi pe cea mai buna
Diferenta intre faina 000 si 650. Cum sa alegi o alegi pe cea mai buna

Diferenta intre faina 000 si 650. Cum sa alegi o alegi pe cea mai buna


Diferenta intre faina 000 si 650. Afla cum sa alegi cea mai buna faina atunci cand vrei sa pregatesti ceva in bucatarie, dar si ce inseamna mai exact codurile de pe pachete. Iata ce trebuie sa stii si tu!

Diferenta intre faina 000 si 650. Cum sa alegi o alegi pe cea mai buna – Cuprins:

Diferenta intre faina 000 si 650. Cum sa o alegi si inseamna codurile de pe pachete

Diferenta intre faina 000 si 650
Diferenta intre faina 000 si 650

Daca si tu vrei sa gatesti, ar trebui sa stii care este exact diferenta intre faina 000 si 650. Ei bine, afla ca faina de tip 000 este produsa din cereale care au un continut ridicat de gluten, dar in acelasi timp si de proteine vegetale.

Totodata, faina 000 are o granulatie fina si este potrivita pentru preparate precum cozonaci, blaturi de tort, pandispan, prajituri sau deserturi aerate.

In acelasi timp, faina de tip 000 are un procent foarte mic de proteina (7-9%), iar aceasta o ajuta la dezvoltarea glutenului din aluat. Pe scurt, glutenul ajuta aluatul sa fie mai elastic si mai rezistent.

Faina de tip 650 are o granulatie mai mare, este mai inchisa la culoare si mai putin rafinata, pastrand mai multe proprietati nutritive. Aceasta contine intre 12 si 14% proteina si este potrivita daca vrei sa gatesti preparate ce necesita dospire si elasticitate. O poti utiliza atunci cand vrei sa faci paine, blaturi de pizza sau fursecuri.

Aluat pentru gogosi
Aluat pentru gogosi

Acum ca stii care este diferenta intre faina 000 si 650, ar trebui sa stii si ce alte tipuri de faina alba mai exista. Faina de tip 550 are un continut scazut de gluten si poate fi utilizata la multe preparate. Contine 10-12% proteina si cu toate ca aluatul nu va creste la fel atunci cand o utilizezi poti prepara paine, blaturi de pizza, torturi, foietaje, placinte sau gogosi ori biscuiti.

Faina de tip 00 este o faina alba ce contine in jur de 13% proteina si este cel mai des folosita pentru a face blaturi de pizza sau foccacia. Vei obtine un aluat elastic ce mai poate fi folosit si la prepararea pastelor de casa.

Citeste si: Diferenta dintre arabica si robusta. Cum sa alegi cafeaua cea mai buna

Faina de tip 0 este destul de greu de gasit deoarece este obtinuta dintr-un grau originar din Canada si Nordul Americii. Contine 14-15% proteina si poate fi folosita pentru a obtine aluaturi elastice. Acest tip de faina poate fi utilizat pentru produse de brutarie sau pentru a face paine.

Daca ai intoleranta la gluten, ar trebui sa stii ca mai exista si faina de orez. Este o faina bogata in fibre, ce poate fi utilizata pentru a face prajituri, fursecuri sau piscoturi. Totusi, retine faptul ca aceasta nu va creste atat de mult ca faina din grau!