Dezinfectare haine second hand. Cum sa faci asta si de ce este necesar
Dezinfectare haine second hand. Cum sa faci asta si de ce este necesar

Dezinfectare haine second hand. Cum sa faci asta si de ce este necesar


Dezinfectare haine second hand. Daca obisnuiesti sa cumperi haine din magazinele vintage sau pur si simplu ai primit imbracaminte de la prieteni, atunci car trebui sa stii si cum sa faci dezinfectarea acestora.

Dezinfectare haine second hand. Cum sa faci asta si de ce este necesar – Cuprins:

Dezinfectare haine second hand. Cum sa o faci in mod corect

Dezinfectare haine second hand
Dezinfectare haine second hand

In cazul in care credeai ca poti sa faci o dezinfectare temeinica pentru niste haine second hand pe care tocmai le-ai cumparat, afla ca masina de spalat nu poate elimina toate bacteriile sau posibilele boli ale pielii.

De asemenea, trebuie sa precizam faptul ca hainele second hand reprezinta un pericol in transmiterea hepatitei A. Mai mult, daca o sa cumperi o lenjerie intima sau un costum de baie, afla ca prin intermediul acestora se pot transmite o multime de boli, stafilococi, streptococi sau negi.

Este recomandat ca prima data cand cumperi hainele second hand sa le speli, insa trebuie sa stii ca acestea nu trebuie spalate impreuna cu hainele pe care le porti zi de zi. Bacteriile se pot raspandi de la o haina la alta, chiar si la temeperaturile inalte din masina de spalat.

Asadar, inainte de a dezinfecta hainele ar fi bine sa le speli folosind un ciclu de spalare scurt, la temperaturi mici pentru a nu deteriora tesaturile, asta daca e cazul.

Dupa aceea, hainele trebuie bagate intr-un lighean cu apa fierbinte, nu neaparat clocotita pentru ca este posibil sa le strici. Apoi, adauga o cupa de detergent pudra, dar si o cupa de dezinfectant pudra (Sanytol). Lasa hainele sa stea in apa timp de cateva ore, pentru a te asigura ca vei indeparat toate bacteriile.

Haine vintage
Haine vintage

Urmatorul pas de dezinfectare a acestor haine second hand va fi sa le speli din nou la masina de spalat. Daca masina ta de spalat are si un ciclu de dezinfectare a hainelor, atunci este indicat sa il folosesti. In caz contrar, spala hainele la ciclu normal.

Ar fi indicat ca la a doua spalare sa folosesti un detergent mai slab, pentru a nu strica tesaturile. Nu de alta, dar le-ai spalat deja o data si pe urma le-ai tinut in apa fierbinte.

Citeste si: Cum sa readuci albul rufelor fara sa folosesti inalbitor? Albirea hainelor ingalbenite!

Dupa ce le-ai spalat a doua oara, ar fi bine sa stii ca inca nu ai terminat cu aceasta dezinfectare . Uscatorul sau fierul de calcat reprezinta urmatorul pas care va indeparta posibilele bacterii ramase.

Asadar, este absolut necesar sa calci hainele sau sa le usuci daca ai un uscator langa masina de spalat. Poti folosi si un aparat de calcat vertical cu abur, este la fel de eficient.

Abia dupa ce ai urmat toti acesti pasi putem spune ca hainele second hand sunt bune de purtat. Nu risca sa le porti inainte de a le dezinfecta cum trebuie!