Desarare branza. Cum sa faci asta si care sunt metodele
Desarare branza. Cum sa faci asta si care sunt metodele

Desarare branza. Cum sa faci asta si care sunt metodele


Desarare branza. Afla cum sa desarezi branza fara ca aceasta sa isi piarda gustul, dar si care sunt cele mai bune metode pe care le poti folosi. Iata ce trebuie sa stii daca vrei ca branza sa aiba mai putina sare!

Desarare branza. Cum sa faci asta si care sunt metodele – Cuprins:

Desarare branza. Cum sa faci asta si ce metode poti folosi

Desarare branza
Desarare branza

Desarare branza. Daca si tu vrei sa desarezi branza pe care tocmai ai cumparat-o pentru ca are prea multa sare, atunci prima metode pe care o poti folosi este sa o pui in apa rece. Eventual, poti taia branza in bucati mai mici daca vrei sa grabesti procedeul.

Branza se lasa in apa rece peste noapte sau timp de cateva zile, in functie de cat de sarata este si cat de mult vrei sa elimini sarea. Tot ce trebuie sa faci este sa pui branza in apa rece, iar apoi sa o tii la frigider!

Totusi, dupa ce ai scos cata sare ai vrut din branza va trebui sa o consumi destul de repede. In caz contrar, branza desarata va prinde o culoare galbena si gustul va deveni neplacut. Asadar, tine minte si acest aspect!

O alta metoda de desarare este sa pui branza in apa rece si lapte dulce. Poti folosi o cana de lapte dulce si doua cani de apa rece, dupa care sa pui branza intr-un castron. Las-o acolo timp de cateva ore si pune castronul in frigider.

Mai poti elimina sarea din branza folosind apa rece si paine mai veche. O sa ai nevoie de un castron mai mare in care sa pui branza si peste care sa pui cateva felii de paine. Adauga apa rece in castron si o sa vezi ca painea va absorbi sarea care este eliminata din branza.

Branza telemea
Branza telemea

Desarare branza. Totodata, mai poti folosi apa rece cu otet. O sa ai nevoie de un castron in care pui branza sarata si apoi adaugi apa. Ulterior, adauga si o lingura de otet deoarece acesta va grabi diluarea sarii in apa si vei obtine o branza mai putin sarata.

Acum ca stii cum sa desarezi branza, ar trebui sa mai stii si cum poti sa salvezi mancarea care a iesit prea sarata. Nu de alta, dar este posibil sa gresesti sau sa folosesti ingrediente care erau deja sarate.

Ei bine, expertii bucatari ne sfatuiesc sa adaugam un ingredient acid, adica suc de lamaie, lime sau otet de mere. Acesta ne va ajuta sa neutralizam gustul sarat. Daca este posibil, adauga rosii sau sos de rosii ori pasta de rosii, deoarece si acestea sunt acide.

Citeste si: Cum sa pastrezi branza proaspata pentru mai mult timp

In cazul altor mancaruri sarate, poti adauga smantana, branza ricotta sau avocado. Aceste ingrediente te ajuta sa diluezi sarea si sa scapi de gustul foarte sarat al mancarurilor.

O alta metoda este sa adaugi, daca este posibil, lactate. Adica poti adauga lapte, o smantana mai groasa sau orice alt tip produs lactat. Alternativ, poti folosi lapte de cocos sau lapte de ovaz.

Daca ai gatit o bucata de pastrama la cuptor si aceasta a fost foarte sarata, poti adauga cativa cartofi cruzi. Acelasi truc este valabil pentru supele sau ciorbele sarate, tocanite sau alte mancaruri similare. Pur si simplu adaugi cativa cartofi taiati felii si mancarea este salvata!